Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ζητούν προμήθεια για να δώσουν... ψιλά!


Την ώρα, που βασικό ζητούμενο είναι η κατάργηση όσο το δυνατόν περισσότερων προμηθειών και που βασικό ζητούμενο είναι η διευκόλυνση στη λειτουργία των επιχειρήσεων με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, κάποιες τράπεζες φαίνεται ότι βρήκαν ένα νέο τρόπο για να εισπράττουν έσοδα.
 
Ποιος είναι αυτός;
Να ζητούν προμήθεια, έως και 2%, όταν «κάνουν ψιλά» σε καταστήματα.

Έκπληκτοι έχουν μείνει ακόμα οι υπάλληλοι καταστημάτων σε συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής, επειδή, όταν πήγαν να «χαλάσουν» χαρτονομίσματα σε κέρματα, τους ζητήθηκε προμήθεια από την τράπεζα. 
Μάλιστα, η χρέωση είναι ποσοτική, δηλαδή 2 ευρώ για οποιοδήποτε «πακέτο» χρημάτων: είτε για τα 50λεπτα (πακέτο των 100 ευρώ), είτε για τα κέρματα του 1 ευρώ (πακέτο των 250 ευρώ), είτε των 2 ευρώ (πακέτο των 500 ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι η προμήθεια ξεκινά από 0,40% και φτάνει στο 2%! Στο ερώτημα προς τους υπαλλήλους της τράπεζας για το λόγο, που υπάρχει αυτή η χρέωση, η αιτιολογία είναι το «κόστος διαχείρισης». 
Δηλαδή, ότι κοστίζει στην τράπεζα η διαδικασία να δώσει κέρματα και να πάρει χαρτονομίσματα!

Ίσως, η συγκεκριμένη χρέωση αποτελεί ένα είδος αντικινήτρου για να μην απασχολούνται τα υποκαταστήματα με αυτή τη διαδικασία. 
Στην περίοδο, όμως, που διανύουμε, καλό θα ήταν ο προσανατολισμός των πιστωτικών ιδρυμάτων να είναι στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων είναι πελάτες τους, και όχι η επιπλέον επιβάρυνσή τους με ανούσιες χρεώσεις.


newsbeast