Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Πανικός για το Λόττο, ποσό ρεκόρ 480 εκ.ευρώ


Ο πυρετός του… χρήματος έχει καταλάβει τους Αμερικανούς που περιμένουν με αυξανόμενη ανυπομονησία την κλήρωση του Λόττο,
το τζάκποτ του οποίου έφτασε στο ποσό-ρεκόρ των 640 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 480 εκ. ευρώ).

Η φρενίτιδα είναι πρόδηλη στα καταστήματα πώλησης των λαχνών: από τα ξημερώματα οι ουρές των παικτών στις πόρτες τους μεγαλώνουν, σε όλες τις πόλεις, από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη.

«Οι παίκτες είναι δέκα φορές περισσότεροι από το συνηθισμένο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου σε ένα σταθμό του μετρό στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Από τις 24 Ιανουαρίου, δηλαδή για 18 συνεχόμενες κληρώσεις, δεν έχει βρεθεί κανείς νικητής στο λόττο «Mega Millions», γεγονός που εξηγεί και το τεράστιο ποσό που θα μοιραστεί στην αυριανή κλήρωση.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «Mega Millions», οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το τζακπότ είναι μία στα 176 εκατομμύρια.
Το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιραστεί μέχρι σήμερα ήταν 390 εκατομμύρια δολάρια, τον Μάρτιο του 2007.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης φροντίζουν επίσης να εξάπτουν τη φαντασία των επίδοξων πολυεκατομμυριούχων, όπως η εφημερίδα Kansas City Star που εξηγεί ότι μισό δισεκατομμύριο δολάρια αρκεί για να αγοράσει κανείς ένα νησί στην Ταϊλάνδη ή ένα Μπόινγκ 787 Ντριμλάινερ.



Zougla.gr