Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τα 10+1 φαγητά που αυξάνουν την λίμπιντο!


Νιώθεις down και ψάχνεις τρόπο να πάρεις τα πάνω σου; Η λύση βρίσκεται… στην κουζίνα σου και σας παρουσιάζουμε 10+1 τροφές που μπορούν να σε κάνουν «τούρμπο»!


- Αμύγδαλα
Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων, τα αμύγδαλα βοηθούν την παραγωγή ορμονών. Άσε που έχουν την φήμη ότι μόνο από την μυρωδιά τους «ανάβει» μια γυναίκα…

- Μπανάνες
Το αγαπημένο κίτρινο φρούτο μπορεί να ανεβάσει την λίμπιντο στα ύψη χάρη στο ένζυμο βρομελίνη, το κάλιο και την ριβοφλαβίνη, η οποία αυξάνει την ενέργεια του σώματος.

- Αυγά
Μπορεί μετά την κατανάλωσή τους το στόμα σου να μην έχει και την καλύτερη μυρωδιά, όμως, αυτό λύνεται. Να τα προτιμάς, πάντως, γιατί περιέχουν βιταμίνες Β5 και Β6 οι οποίες βοηθάνε στην εξισορρόπηση των ορμονών και καταπολεμούν το στρες.

- Συκώτι
Από τα ισχυρότερα τονωτικά της λίμπιντο, περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουταμίνης που κάνει θαύματα.

- Σκόρδο
Το διάβασες και αμέσως πήγε το μυαλό σου στο ότι μυρίζει άσχημα; Πριν το απορρίψεις, σε ενημερώνω ότι έχει allicin, συστατικό που αυξάνει την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και άρα ενδείκνυται για άνδρες.

- Αβοκάντο
Τυχαία το αποκαλούσαν οι Αζτέκοι «δέντρο των όρχεων»; Όχι βέβαια! Χάρη στο φολικό οξύ που περιέχει μεταβολίζονται ευκολότερα οι πρωτεΐνες, δίνοντάς μας περισσότερη ενέργεια.

- Στρείδια
«Κλασσικό» αφροδισιακό, που κάνει θαύματα λόγω του ψευδάργυρου, ο οποίος -σύμφωνα με έρευνες- ενισχύει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης.

- Σοκολάτα
Για το τέλος σου άφησα το γνωστότερο ερωτικό: την σοκολάτα! Ανεβάζει την λίμπιντο χάρη στη θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές που μοιάζει πολύ με την καφεΐνη, ενώ περιέχει ένα χημικό συστατικό, την φαινυλαιθυλαμίνη, που πιστεύεται ότι παράγει ο οργανισμός του ερωτευμένου!

- Σπαράγγια
Γεμάτα με βιταμίνη E, που επηρεάζει την γονιμότητα ανδρών και γυναικών. Αν δεν ξέρεις πώς να τα φας, η λύση είναι… ομελέτα.

- Βασιλικός
Μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτα ή pesto είναι αρκετή για να αυξήσει την ροή του αίματος και να σε «αναστήσει» κάτω από την μέση.

- BONUS
Ίσως να μην το περίμενες, αλλά το σέλερι είναι ό,τι πρέπει για τους άνδρες: περιέχει ανδροστερόνη, μία άοσμη ορμόνη που εκλύεται από την ανδρική αναπνοή και ξεσηκώνει τις γυναίκες!

Star.gr