Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ψαρονεφρι πικαντικο με κρεμα γαλακτος και σχινοπρασο

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. χοιρινό ψαρονεφρι, χωρις λίπος
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο πιπέρι (τσίλι), ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1/3 φλιτζανιού φρέσκα κρέμα
Χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψαρονεφρι σε λεπτά φιλετάκια και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα μισά φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι τα φιλετάκια και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέσα στο ίδιο τηγάνι. Τσιγαρίζουμε τα υπόλοιπα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε και αυτά από το τηγάνι.
Προσθέτουμε το τσίλι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει το μισό. Τότε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά. Μόλις περάσουν 3-4 λεπτά προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά.
Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι και ανακατεύουμε να καλυφθούν με την σάλτσα. Αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με το κρέας. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι με πουρέ πατάτας και πράσινη σαλάτα. Καλή όρεξη!