Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην ΑΕΚ


Ο Δημητρέλος προσπαθεί να έρθει σε συμβιβασμό με την εφορία

Μονόδρομος είναι για την ΑΕΚ ο συμβιβασμός με την Εφορία για το ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών της ΠΑΕ, αν θέλει να προχωρήσει εγκαίρως στις πληρωμές που προβλέπονται από τους διακανονισμούς που έχει κάνει με τους πιστωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ένωση» δεν μπορεί να παρακάμψει το σκόπελο αυτό μεταφέροντας τα χρήματα από το λογαριασμό του Αλ Σουντάιρι απευθείας σε αυτούς των πιστωτών κι όχι μέσω της ΠΑΕ. 


Οι νομικοί σύμβουλοι του δανειστή ενημέρωσαν τη διοίκηση της ΑΕΚ πως σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης τους δεν θα ήταν καλυμμένος νομικά για την αποπληρωμή του δανείου, καθώς θα παρουσιαζόταν πως μεταβιβάζει χρήματα σε διαφορετικές πηγές κι όχι στην ΠΑΕ ΑΕΚ.


Επίσης, η πλευρά του Σαουδάραβα δεν δέχεται να στείλει τα χρήματα στον «παγωμένο» λογαριασμό της ΠΑΕ, αφού υπό τις υπάρχουσες συνθήκες θα αφαιρεθεί αυτομάτως το 50% αυτών, καθώς θα παρακρατηθούν για την απλήρωτη δόση της «Ένωσης» για το άρθρο 44 (1,25 εκατ. ευρώ).


Ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπαθεί να έρθει σε συμβιβασμό με την Εφορία, απευθυνόμενος και στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου έχει αυτή την ώρα συναντήσεις με ηγετικά στελέχη. Όλα αυτά κι ενώ σήμερα εκπνέει η προθεσμία της UEFA για την καταβολή των χρημάτων στους πιστωτές.


newsbeast.