Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κρήτη: Δικαίωση για υπερχρεωμένο δανειολήπτη


Ακόμη ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε με την υπ΄αρ.189/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης,
όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο δανειολήπτης έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 34 ετών άγαμος, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν εποχιακός με ατομικό εισόδημα 11.043,19 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του οικία.

Διαμένει σε μισθωμένη οικία στο Ηράκλειο και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας Μercedes C 200, με έτος κυκλοφορίας το 2003 του οποίου η εμπορική αξία ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ.

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε τέσσερις τράπεζες, με το χρέος του να ανέρχεται συνολικά σε 61.719,23 ευρώ, παρουσίασε δε μόνιμη αδυναμία να πληρώσει τις οφειλές του και προσέφυγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητώντας την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας το σχέδιο πρότασης ρύθμισης των οφειλών, δεν έγινε αποδεκτό από τις πιστώτριες τράπεζες.
Ο δανειολήπτης προσέφυγε στη συνέχεια στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, όπου δικαστικά επιμελήθηκε της υπόθεσης η συνεργάτης της Ένωσης, δικηγόρος Ηρακλείου Βαριβιανάκη Μαρία.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε τον δανειολήπτη, παρά τις διάφορες αιτιάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, περί απαραδέκτου αοριστίας κ.λ.π, και καθόρισε τις μηνιαίες επί μία τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες τράπεζες στο ποσό των 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για μια τετραετία καλείται ο δανειζόμενος θα καταβάλλει μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ.

Zougla.gr