Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Έξυπνες τηλεοράσεις από την LG


Τη νέα γκάμα προϊόντων εικόνας και ήχου για το 2012, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η νέα σειρά τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV με τη σχεδίαση CINEMA Screen παρουσίασε η LG Electronics Ελλάς.

Η στρατηγική της εταιρείας στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας για το 2012 εστιάζει σε τρεις άξονες: στην εξέλιξη της τεχνολογίας CINEMA 3D που ξεχωρίζει την LG από τον ανταγωνισμό και έχει εδραιώσει νέα πρότυπα στην 3D οικιακή ψυχαγωγία, στον εμπλουτισμό της πλατφόρμας Smart TV, που περιλαμβάνει πλέον περισσότερες εφαρμογές και premium τοπικό περιεχόμενο και στη νέα σχεδίαση CINEMA SCREEN, που μειώνει το πλαίσιο της οθόνης της 3D τηλεόρασης σε μόλις 1 χιλ. προσομοιώνοντας τη ρεαλιστική 3D κινηματογραφική εμπειρία θέασης.


Οι νέες σειρές τηλεοράσεων CINEMA 3D της LG που έκαναν το ντεμπούτο τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ήταν οι Cinema 3D Smart TV Cinema SCREEN LM960V, LM860V, LM670S, η CINEMA 3D Smart TV LM620S, η LS5600 τεχνολογίας LED/LCD και η PA4500 τεχνολογίας Plasma.


Οι τηλεοράσεις της LG αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνολογία CINEMA 3D, ενώ τα 3D γυαλιά που τις συνοδεύουν διαθέτουν κομψή σχεδίαση και καμπυλωτούς φακούς, για ακόμη πιο ξεκούραστη και ρεαλιστική εμπειρία τρισδιάστατης θέασης. Εξαιρετικά σχόλια απέσπασε και η λειτουργία Dual Play που επιτρέπει σε δύο gamers να παρακολουθούν δύο διαφορετικές εικόνες 2D επί της οθόνης, στην ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή. Επιπλέον, η σχεδίαση CINEMA SCREEN που ενσωματώνεται για πρώτη φορά στα premium μοντέλα τηλεοράσεων μεσαίας και premium κατηγορίας της LG, δημιουργεί ένα περιβάλλον θέασης παρόμοιο με αυτό της κινηματογραφικής αίθουσας, επιτρέποντας τους θεατές να απολαύσουν στο έπακρο το 3D περιεχόμενο στη CINEMA 3D Smart TV τηλεόρασής τους.


Παράλληλα, η επιτυχημένη πλατφόρμα Smart TV της LG είναι σαφώς βελτιωμένη και αναβαθμισμένη στη νέα σειρά τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV. Περισσότερες από 1.200 εφαρμογές και μία πλούσια γκάμα υπηρεσιών premium περιεχομένου έχουν προστεθεί στη νέα πλατφόρμα. Επίσης, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (SNS) της πλατφόρμας Smart TV, επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να κάνουν απευθείας “share” και “like” στο περιεχόμενο που παρακολουθούν, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το NetCast ενσωματώνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό των νέων τηλεοράσεων της LG που παρουσιάστηκαν.


Στις νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται το 3D Sound Zooming, μία νέα τεχνολογία που παράγει ισχυρό ήχο βασισμένο στο κυμαινόμενο βάθος των ηχητικών εφέ και στην κίνηση των αντικειμένων στην οθόνη μιας 3D τηλεόρασης, κάνοντας την 3D εμπειρία πιο έντονη και ζωντανή. Παράλληλα, το έξυπνο και βολικό Magic Motion Remote Control της LG, γίνεται ακόμα πιο «μαγικό», καθώς ανανεώθηκε για να προσφέρει περισσότερες τρόπους ελέγχου. Εκτός από το γνωστό Point Mode, το νέο Magic Remote διαθέτει τις λειτουργίες Voice Recognition (φωνή), Magic Gesture (κίνηση) και Wheel (τροχό), διευκολύνοντας το χρήστη στην πλοήγηση και περιήγηση στην πλατφόρμα Smart TV της LG.


Το αναβαθμισμένο Smart Share 2.0, με τις ενισχυμένες λειτουργίες media και screen share, παρέχει αυξημένη συνδεσιμότητα στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν stream και να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε εξωτερικές συσκευές, όπως Η/Υ, tablets και smartphones, με τη χρήση WiFi. Επίσης, η εφαρμογή 2nd TV επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει το περιεχόμενο του χωρίς περιορισμούς όχι απλά προς, αλλά και από τη τηλεόραση. Η προβολή του ίδιου ή και διαφορετικού περιεχόμενου (πχ τηλεοπτικού προγράμματος, ταινία DVD) μπορεί να μεταδοθεί προς το smartphone ή tablet PC, παντού μέσα στο κοινό δίκτυο Wi-Fi.