Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πόσο κοστίζει ο κάθε χρήστης του Facebook ?



Σε τελευταία εκτίμηση του Facebook η αξία του έφτασε λίγο πάνω από τα $ 100 δις,
και για κάποιο λόγο  χτύπησε μια χορδή , ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των χρηστών στο Facebook. Έτσι, λοιπόν επειδή είναι ένα ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε ,αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια μαθηματικά:


Σύμφωνα με PrivCo και άλλες πηγές, η τελική τιμή της μετοχής του είναι στα 44,10 δολάρια δηλαδή  περίπου 104 δισεκατομμύρια δολάρια.  Όσον αφορά τους χρήστες, το τελευταίο επίσημο αριθμό που μπορούμε να βρούμε είναι  845 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως  .

Για να μην είμαστε και πολύ ενθουσιώδης επί του θέματος , θα κάνουμε την εξής μαθηματική πράξη : $ 102,8 δισεκατομμύρια / 845 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρήστης αξίζει ... περίπου $ 121.

O  γερουσιαστής Al Franken, δήλωσε στον αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο χθες το βράδυ σχετικά με το θέμα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στις ΗΠΑ, εταιρείες όπως η Google και το Facebook δεν έχουν πάντα τις καλύτερες προθέσεις στο προσκήνιο. Πρόκειται για μια επιχείρηση για αυτούς. Και πιο συγκεκριμένα τα λόγια του ακριβώς: 

Αλλά το πρόβλημα δεν σταματά εκεί. Επειδή η συσσώρευση των δεδομένων σχετικά με εσάς δεν είναι απλά ένα περίεργο χόμπι για αυτές τις εταιρείες. Είναι ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο τους. Και δεν είστε πελάτης τους. Είστε το προϊόν τους.

editor