Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αναβιώνουν οι μνήμες του Τιτανικού


Μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του εγκαινιάζεται στο Μπέλφαστ

Έναν αιώνα μετά το ναυάγιο του Τιτανικού στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 1.514 άνθρωποι, ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του ανοίγει τις πύλες του σήμερα, 31 Μαρτίου, στο Μπέλφαστ, την πόλη όπου ναυπηγήθηκε το διάσημο υπερωκεάνιο.

Το κτίριο, σε έξι επίπεδα, εκτείνεται στην περιοχή των παλιών ναυπηγείων του Μπέλφαστ και στο εσωτερικό του θα βρίσκονται εννέα διαδραστικές γκαλερί.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ονειρεύονται την πολυτέλεια των καμπινών της πρώτης θέσης περνώντας μπροστά από τις βιτρίνες όπου έχουν αναδημιουργηθεί με όλα τους τα τμήματα οι αυθεντικές καμπίνες... Όσο για τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο πλοίο στο παρθενικό του ταξίδι, στις 15 Απριλίου του 1912, έχουν όλα, από τα πιάτα έως τα έπιπλα αναδημιουργηθεί. 

Εικόνες από το ναυάγιο ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Ειδικότερα, στο τμήμα του μουσείου με την ονομασία «Βύθιση» η θερμοκρασία πέφτει απότομα ενώ ακούγεται και ο ήχος από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο.

Οι εργασίες για το μουσείο διήρκεσαν συνολικά εννέα χρόνια- τρία για την κατασκευή, κατά τα πρότυπα του Τιτανικού - και κόστισαν περίπου 117 εκατομμύρια ευρώ, από ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια.

Περίπου 425.000 επισκέπτες αναμένονται κατά το πρώτο έτος και το Μπέλφαστ ελπίζει να προσελκύσει ξένους τουρίστες.
















newsbeast