Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Αγάπη για... panda (EIKONEΣ)


Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Εδιμβούργο έφτιαξαν ένα τούνελ ενδοεπικοινωνίας για να ερωτευτούν δύο panda!


Τέσσερις μήνες πριν, μια πτήση από την Κίνα φέρνει στο Εδιμβούργο δύο αξιαγάπητα panda, τον Yang Guang και την Tian Tian, τα οποία έκτοτε ζουν σε διπλανούς περιφραγμένους χώρους στο Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, αποτελώντας τα μοναδικά ζώα του είδους τους στη Βρετανία.

Από την πρώτη στιγμή, οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τις συνήθειες των δύο γιγαντιαίων ζώων, με απώτερο σκοπό να εντοπίσουν τις κατάλληλες συνθήκες υπό τις οποίες τα panda θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ερωτικά το ένα το άλλο.
Οι ορμόνες της Tian Tian ελέγχονταν καθημερινά, το ίδιο και οι συνήθειες του… μπάνιου της, ενώ από την άλλη πλευρά οι επιστήμονες μελετούσαν την όρεξη του Yang Guang για καλάμια μπαμπού. 
Μετά από πολλές μετρήσεις, σήμανε ο συναγερμός: Η Tian Tian (που σημαίνει… «Γλυκούλα») έχει ωορρηξία, και αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.

perierga.gr - Ρομαντικός έρωτας για... panda!!!

Έτσι, ο Ζωολογικός Κήπος αποφάσισε να τους ανοίξει το «δρόμο της αγάπης», φτιάχνοντας ένα τούνελ ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα στους δύο χώρους όπου ζουν. Αυτό, όμως, που πιέζει τα πράγματα είναι πως τα θηλυκά panda παρουσιάζουν ωορρηξία μία φορά τον χρόνο, και διαρκεί 36 ώρες. Τόσο χρόνο έχουν λοιπόν τα δύο panda για να έρθουν κοντά και να… ερωτοτροπήσουν ώστε να αποκτήσουν παιδί. 
Για να βοηθήσουν την προσπάθειά τους, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου έχουν καταστήσει το χώρο μη επισκέψιμο και απενεργοποίησαν τις κάμερες για την online παρακολούθησή τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι εναντίον τους, καθώς η ωορρηξία θα πρέπει να συμπέσει με την αντίστοιχη «ερωτική διάθεση» του αρσενικού, ενώ, άλλωστε, συχνά τα θηλυκά panda εμφανίζουν ψευδο-εγκυμοσύνη. 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για το πρώτο μόλις έτος συνύπαρξής τους, και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για να ξαναπροσπαθήσουν.

perierga.gr - Ρομαντικός έρωτας για... panda!!!

e-magazino