Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Avatar 2 (2015) – Στους Ωκεανούς της Pandora


O Τζέιμς Κάμερον ποτέ δεν βιάζεται να κάνει μια ταινία.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις πολυαναμενόμενες δύο συνέχειες του Avatar που θα κινηματογραφηθούν back to back και που ο δημιουργός τους θέλει να είναι μοναδικές και σε εικόνα και σε ήχο.
Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από την αρχή της αναγγελίας ότι στο Avatar 2 η δράση θα λάβει χώρα κυρίως στο νερό επιβεβαιώθηκα πρόσφατα από τον παραγωγό Jon Landau που σε συνέντευξή του στο Empire δήλωσε:
“Η WETA [εταιρία δημιουργίας CGI] έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει και έχουμε στήσει την βασική ομάδα από τον Ρίτσι Μπάνεμαν [animationa supervisor] και τον Νόλαν Μούρθα [digital effects supervisor] που συνεργαζόμαστε. 
Και δουλεύουμε για τις υποβρύχιες σκηνές…Θα είναι σαν τα Floating Mountains της πρώτης ταινίας. Δεν θα είναι όλη η ταινία υποβρύχια, ο Ωκεανός της Pandora θα είναι ένα μέρος που θα πάμε, θα φύγουμε και κατόπιν θα επιστρέψουμε.”
Ο Κάμερον θα χρησιμοποιήσει και την πρόσφατη εμπειρία του από την κατάδυσή του στα βάθη του Ειρηνικού για να αναπαράγει τον βυθό της Pandora και θα πρέπει να αναμένουμε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πρωτοποριακό. 
Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά γιατί αν και η εταιρία παραγωγής θα ήθελε το Avatar 2 να βγει το 2014, κάτι τέτοιο φαίνεται πως αποκλείεται πλέον και θα πάει για το 2015. 
Ο Κάμερον δεν κάνει υπερωρίες και δεν δέχεται την παραμικρή πίεση από επιθυμητές ημερομηνίες προβολής με τις οποίες συνήθως τα στούντιο πιέζουν τους σκηνοθέτες.
pame-cinema