Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η παράσταση που ανατρέπει ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα για το θέατρο


Το Fuerza Bruta κάνει τις καρδιές να χτυπούν δυνατά!

Χορευτές που τρέχουν ανάμεσα σε τοίχους που κινούνται, στη συνέχεια προσπαθούν να συναντηθούν τρέχοντας από τις αντίθετες πλευρές ενός πανιού που στροβιλίζεται και τέλος διασκεδάζουν χορεύοντας σ’ έναν υδάτινο κόσμο που αιωρείται μερικά εκατοστά πάνω από τα κεφάλια των θεατών, δημιουργούν ένα ανεπανάληπτο θέαμα που καθηλώνει. 

Η ανατρεπτική παράσταση που υπόσχεται να σας ταξιδέψει εκτός... πραγματικότητας, η «Fuerza Bruta» κάνει μία στάση στο Θέατρο Badminton τον Ιούνιο του 2012. Πρόκειται για τη συνέχεια του De La Guarda, που αποθεώθηκε από 30.000 θεατές το 2006. 

Από 16 Ιουνίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Badminton ένα εορταστικό θέαμα χορού και τσίρκου βρήκε το δικό του χώρο. 




Η σκηνή του Θεάτρου Badminton, εκτός από την παράσταση, θα δεχτεί για πρώτη φορά και τους ίδιους τους θεατές, οι οποίοι όρθιοι θα παρακολουθούν τα δρώμενα κάτω από τον υδάτινο κόσμο του Fuerza Bruta.

Το Fuerza Bruta ανατρέπει ό,τι μέχρι τώρα ξέραμε για το θέατρο, αφού φέρνει τους θεατές στην κυριολεξία στο κέντρο της δράσης. 



Ξεφεύγοντας από τα όρια του φραστικού λόγου και της θεατρικής συμβατικότητας, το Fuerza Bruta είναι ένα θέαμα, στο οποίο οι αλήθειες συγκρούονται και η πραγματικότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Η ασταμάτητη δράση και η κίνηση στον αέρα πλαισιώνονται από ένα δυναμικό σάουντρακ με ρυθμικούς ήχους κρουστών και ατμοσφαιρική μουσική.



Το Fuerza Bruta είναι δημιούργημα του Diqui James και έκανε πρεμιέρα στο Buenos Aires το 2005 κι από τότε έχει περάσει σαν καταιγίδα από πολλές μεγάλες πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική. 

«Ένας δυνατός συνδυασμός ερωτισμού και φαντασίωσης σ’ έναν υδάτινο κόσμο» έγραψε η New York Post ενώ για την The Herald: «Είναι σαν να χορεύεις σ’ ένα διαστημικό κλαμπ που δεν κλείνει ποτέ». 

«Οι εικόνες στο Fuerza Bruta δεν αφήνουν αδιάφορους τους θεατές» γράφει η Newsday

newsbeast.