Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

"Μέσι της Ελλάδας ο Νίνης"


Το «fantagazzetta.com» της Ιταλίας υποδέχεται τον Σωτήρη Νίνη, με ένα κείμενο στο οποίο αναφέρει τα πάντα για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος από το καλοκαίρι αναμένεται να μετακομίσει στην Πάρμα.
Όπως αναφέρει ο τίτλος: «Ο “Μέσι της Ελλάδας” έρχεται στην Πάρμα».

Το δημοσίευμα:

«Ακόμη και αν δεν έχει φτάσει η περίοδος των διακοπών, η πρώτη μεταγραφή για την Πάρμα είναι γεγονός. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μην μιλάει πολύ, όμως πριν από λίγες προκάλεσε αίσθηση η δήλωση του προέδρου του ιταλικού συλλόγου, Τομάσο Τζαράρντι, για τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Πρόκειται για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είναι ένας 22χρονος πολλά υποσχόμενος Έλληνας ποδοσφαιριστής (γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990) με ένα αξιοσέβαστο παρελθόν ήδη.

Δύο φορές καλύτερος νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, το 2007 και το 2010, και έχει καταρίψει αρκετά ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με του οποίου τη φανέλα πραγματοποίησε ντεμπούτο στην ηλικία των 17 ετών (στη νίκη 1-0 επί του Αιγάλεω) και είχε πάρει το βραβείο του MVP εκείνης της αναμέτρησης. Ο Σωτήρης είναι γρήγορος και άπιαστος πλέι μέικερ, αλλά το ίδιο καλός με την μπάλα. Είναι το είδος του ποδοσφαιριστής που βρίσκεται υπό εξαφάνιση στην Ευρώπη.

Μετά από μία κακή περίοδο με προπονητή τον Πεσέιρο, ο οποίος τον έστειλε στη δεύτερη ομάδα, έγινε το απαραίτητο πιόνι στα χέρια του Τεν Κάτε, ο οποίος τον έχρισε αρχηγό και τον έκανε να αισθάνεται σημαντικό. Σύντομα ήρθε το ντεμπούτο του στο Champions League κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας, ενώ είχε σπουδαία εμφάνιση στο Ολίμπικο απέναντι στη Ρόμα (Φεβρουάριος 2010), όπου το μικρό Ελληνόπουλο έβγαλε δύο ασίστ και πέτυχε ένα σημαντικό γκολ στην επιτυχία των “πράσινων”.

Μάλιστα, είχε τη μεγάλη τιμή να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί μετά το 1989, σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό “ Don Balon”, το οποίο συμπεριέλαβε άλλους παίκτες όπως ο Μπαλοτέλι, ο Τζαγκόεφ, ο Κροος και ο Πιάνιτς. Για το πρώην νούμερο “7” του Παναθηναϊκού υπάρχουν ευχάριστες στιγμές, όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το 2010, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου 2011ήταν η τελευταία του εμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Ελλάδα (παρότι εκείνος έχει αλβανικές ρίζες) αναμετριόταν για τα προκριματικά του Euro 2012 και ο Νίνης πέτυχε ένα σούπερ γκολ, όμως τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστών), θέτοντας σε κίνδυνο τη σεζόν που μόλις είχε ξεκινήσει. Παρότι έχει μείνει εκτός δράσης για 6-7μήνες ο… έρωτας της Πάρμα δεν έχει αποδυναμωθεί και κατάφερε να κερδίσει αρκετές ομάδες που αποθαρρύνθηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2012.

Ο Νίνης φάνηκε πως θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (μία ομάδα που εδώ καιρό ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή με τα στοιχεία του Έλληνα ποδοσφαιριστή), ενώ επίσης ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Άρσεναλ. Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η επίσημη παρουσία του θ γίνει στα τέλη Ιουνίου, μετά το Euro όπου θα συμμετάσχει στο αρχικό σχήμα της Εθνικής Ελλάδας και θα γίνει επίσημα παίκτης της Πάρμα, η οποία έδειξε ότι τον ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη.

Ο Νίνης θα έρθει στην Ιταλία μετά τους Βρύζα, Γεωργάτο, Παπασταθόπουλο, Τζιόλη, Καραγκούνη, Δέλλα και Μόρα. Μία κίνηση στη διαφαινόμενη αποχώρηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο: Ο “Μέσι της Ελλάδας”, όπως τον αποκαλούν στα μέρη του, μοιάζει για τον ιδανικό διάδοχο».

Zougla.gr