Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μια φορά και έναν καιρό: Παραμύθια που "μάγεψαν" στην μεγάλη οθόνη


Οι δύο ταινίες που βασίζονται στην ιστορία της Χιονάτης αποτελούν ιδανική αφορμή για να κάνουμε μια αναδρομή στις καλύτερες μεταφορές παραμυθιών στην μεγάλη οθόνη.
Σήμερα θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη από τις Χιονάτες, η ταινία "Mirror Mirror" με την Julia Roberts και την Lily Collins ενώ τον επόμενο μήνα θα κάνει πρεμιέρα η "Χιονάτη και ο Κυνηγός".
 
Στη δεύτερη θα πρωταγωνιστεί η Kristen (BellaStewart σε μία προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω της τα λαμπυρισμένα υπολείμματα του Twilight, η Charlize Theron αλλά και ο Chris Hemsworth, ο οποίος αναδεικνύεται σε πρωτοκλασάτο σταρ τουHollywood.
 
Το Cosmo.gr σου παρουσιάζει και άλλες ταινίες που βασίστηκαν σε παραμύθια.
The Brothers Grimm
Αξίζει να μνημονευθεί για την χημεία ανάμεσα στον Matt Damon και τον αδικοχαμένο Heath Ledger. Η ιστορία των πιο διάσημων παραμυθάδων όπως ακριβώς θα έπρεπε να έχει γραφτεί. Με μαγεία και τρόμο. Και αίμα.
 
Snow White: A Tale of Terror
Δεν είναι όλες οι μεταφορές της Χιονάτης, "παραμυθένιες". Μερικές είναι ανατριχιαστικές και φρικιαστικές όπως η συγκεκριμένη τηλεοπτική ταινία με πρωταγωνιστές τη Sigourney Weaver και τονSam Neil.
 
The Company of Wolves
Μία σκοτεινή εκδοχή του παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας από τον Neil Jordan. Η ταινία αποτελεί επίσης κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης ιστορίας από την Angela Carter.
 
Alice in Wonderland
Όλοι μας όταν ήμασταν μικροί είχαμε εξερευνήσει με τη φαντασία μας τα πιθανά σενάρια μετά από το "επίσημο" τέλος των παραμυθιών που ακούγαμε από τις γιαγιάδες μας. Ο Tim Burtonφαίνεται έκανε το ίδιο και με τη βοήθεια του ίδιου του δημιουργού τηςΑλίκηςLewis Carroll και του έργου "Through the Looking Glass" έφτιαξε το δικό του παραμύθι με πρωταγωνιστές (ποιους άλλους) τον Johnny Depp και την Helena Bonham Carter.
 
Peter Pan - Hook
Ο Peter Pan ή αλλιώς το αγόρι που αρνείται να μεγαλώσει έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο υπέροχες ταινίες, ταξιδεύοντας μας στηΧώρα του Ποτέ, όπου γνωρίσαμε τα Χαμένα Παιδιά και τον μοχθηρό Captain Hook.
 
Η ταινία "Peter Pan" παρουσιάζει τον μύθο στην αρχική του μορφή, ενώ η ταινία Hook του Steven Spielberg πειραματίζεται με μια διαφορετική οπτική, και αναλύει το εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο, στο οποίο ο Peter Pan έχει τελικά μεγαλώσει!
 
Ξεκαρδιστικός ο Dustin Hoffman σαν Captain Hook και γλυκύτατος ο Robin Williams ως Peter Pan.
cosmo.gr