Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ιγκλού φτιαγμένο από 2.000 βιβλία!

Ιγκλού φτιαγμένο από 2.000 βιβλία! : Την είσοδο σε γκαλερί της Νέας Υόρκης κοσμεί ένα πρωτότυπο ιγκλού, που δεν έφτιαξαν Εσκιμώοι! Το ιγκλού αυτό είναι φτιαγμένο από 2.000 βιβλία ιατρικής, ψυχιατρικής Την είσοδο σε γκαλερί της Νέας Υόρκης κοσμεί ένα πρωτότυπο ιγκλού, που δεν έφτιαξαν Εσκιμώοι!
Το ιγκλού αυτό είναι φτιαγμένο από 2.000 βιβλία ιατρικής, ψυχιατρικής και γεωγραφίας υπό την έμπνευση του καλλιτέχνη Miler Lagos.

Στην πρώτη ατομική του έκθεση στην Αμερική, η οποία ονομάζεται Home, ο καλλιτέχνης θέλησε να δώσει ένα μήνυμα σχετικά με τα οφέλη που αποκτούμε από τη φύση, την κουλτούρα και τη γνώση! Έτσι δημιούργησε ένα ιγκλού από πολλά βιβλία!

Μάλιστα, ανάμεσα στα βιβλία υπάρχουν και ογκώδη λεξικά, μερικά από τα οποία είναι δανεικά από την κλειστή στο κοινό, στρατιωτική βιβλιοθήκη της Αμερικής.

Αν και απαιτήθηκαν αρκετές ώρες και κόπος ώστε να συνδυαστούν τα χρώματα αλλά και τα μεγέθη των βιβλίων, για να χτιστεί το ιγκλού της γνώσης, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δικαιώνει με το παραπάνω τον καλλιτέχνη!
Star.gr