Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μετά από 25 χρόνια, επιτέλους μάθαμε που ακριβώς ζουν οι Simpsons


Η διάσημη οικογένεια των Simpsons ζει στο Σπρίνγκφιλντ. 

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε από το πρώτο επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων που έχουν αγαπήσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. 
Αυτό όμως που επί 25 χρόνια έμενε άγνωστο, είναι πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το Σπρίνγκφιλντ.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν συνολικά 22 πόλεις με το όνομα Σπρίνγκφιλντ. Οι Simpsons όμως ζουν στο Σπρίνγκφιλντ του Όρεγκον, όπως αποκάλυψε ο δημιουργός της σειράς Ματ Γκρένινγκ, μιλώντας στο περιοδικό του Ιδρύματος Smithsonian.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, όταν ήταν μικρός παρακολουθούσε τη σειρά «Father Knows Best», η οποία διαδραματίζεται στο Σπρίνγκφιλντ, και αρχικά νόμιζε ότι πρόκειται για πραγματική πόλη, κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον όπου ζούσε ο ίδιος. 
Αργότερα ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για φανταστική πόλη, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να επιλέξει το ίδιο όνομα για τους Simpsons.

O Γκρένινγκ αποκάλυψε επίσης ότι οι χαρακτήρες της σειράς πήραν τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του: Χόμερ, Μάργκαρετ, Λίσα και Μάγκι είναι τα ονόματα των γονιών και των αδελφών του. 
Για τον κατεργάρη της υπόθεσης, όμως, ο Γκρένινγκ προτίμησε το όνομα Μπαρτ επειδή ακουγόταν καλύτερο από το δικό του όνομα.

iefimerida.