Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αυτοκτονία 77χρονου μέσα στην πλατεία Συντάγματος


Ένας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε στις 08:45 την Τετάρτη καταμεσής της πλατείας Συντάγματος.
Ο άγνωστος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα και σοκαρισμένα μάτια των περαστικών.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στην περιοχή. Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, ενώ η αστυνομία αναζητά τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άντρα 77 ετών. Ο θάνατος του άγνωστου άντρα επήλθε αμέσως μετά τον αυτοπυροβολισμό του.

Η σορός του αυτόχειρα Δ.Χ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από το δελτίο ταυτότητας του νεκρού διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του ήταν 77 ετών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, πάντως, ότι ο άντραςφώναξε : «δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου» και μετά τράβηξε το πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε.

Χειροκροτούσε ο κόσμος

Η εικόνα ήταν φρικιαστική, ενώ το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως κανείς από τους ανθρώπους δεν κουνήθηκε. Έμειναν όλοι οι περαστικοί εκεί και την ώρα που οι άνδρες του ΕΚΑΒ απομάκρυναν την σορό του, ο κόσμος χειροκροτούσε, αποχαιρετώντας τον σαν ήρωα.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών το όπλο είναι αρκετά παλιό, ενώ οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον αυτόχειρα να έβαλε τέλος στην ζωή του για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά και τα εγγόνια του. Καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, ότι ο άντρας φώναξε : "δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου" και μετά τράβηξε το πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε.