Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Χωρίς δελτία και εκπομπές σήμερα στην διωτική τηλεόραση

Από τις  06.00 π.μ. της Πέμπτης 5 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 6 Απριλίου 2012,

δεν θα μεταδίδονται από την ιδιωτική τηλεόραση δελτία ειδήσεων και εκπομπές, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Απαιτούμε:


• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.


• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, να υψώσουμε ανάστημα, να απελευθερωθούμε από το φόβο, τη μοιρολατρία και να πιστέψουμε στη δύναμή μας.


Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά».


madata