Κυριακή 8 Απριλίου 2012

To CyanogenMod αλλάζει μασκότ


Στόχος η δημιουργία ενός ανεξάρτητου λειτουργικού

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή εναλλακτική ROM του Android. Για όλους όσοι δεν θέλουν να περιμένουν πότε θα φιλοτιμηθεί η κατασκευάστρια εταιρεία θα αναβαθμίσει τη συσκευή τους σε Ice Cream Sandwich, για εκείνους που θέλουν ένα Android πιο ασφαλές, γρήγορο και λειτουργικό, τότε το CyanogenMod είναι μονόδρομος.

Καθώς λοιπόν το CyangenMod έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο downloads και θεωρείται πια απ' όλους μια ιδιαίτερα ώριμη και σταθερή ROM, οι κατασκευαστές του αποφάσισαν ότι θα πρέπει να αλλάξουν και την μασκότ που το χαρακτηρίζει.

Ενώ μέχρι τώρα η μασκότ ήταν μια μπλε παραλλαγή του Android, τώρα έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για τον Cid (σύντμηση του Cyanogen ID) μια εντελώς διαφορετική μασκότ η οποία έχει σχεδιαστεί από τον Βραζιλιάνο Caio Alves.

Το γεγονός της αλλαγής, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση ότι ετοιμάζεται και online κατάστημα εναλλακτικό του Google Play το οποίο θα διαθέτει εφαρμογές που δεν μπορούν να βρεθούν σε αυτό, σηματοδοτεί μια στροφή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του CyanogenMod.

Κάνει σαφές δηλαδή ότι πια στόχος δεν είναι απλώς η δημιουργία μιας εναλλακτικής ROM αλλά ενός ανεξάρτητου λειτουργικού με πολλές επιπλέον δυνατότητες.


newsbeast