Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Oscar:Ετοιμοι για το κόκκινο χαλί


Η Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ απονέμει κάθε χρόνο τα Οσκαρ, όμως φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή και για την χώρα μας να αποκτήσει μια τόσο λαμπερή βραδιά.


Αν και είναι δύσκολες οι συγκυρίες, τα φώτα θα ανάψουν τη Δευτέρα 7 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με οικοδεσπότες τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Φαίη Ξυλά και Βάσω Καβαλιεράτου.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τη NOVA ως Μεγάλου Χορηγού των δράσεών της για το 2012 και πλέον όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα πατήσουν στο κόκκινο χαλί και θα παραλάβουν το βραβείο.

Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αφού ιδιαίτερα στην κατηγορία του α’ αντρικού ρόλου ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, που έχουν κερδίσει ο καθένας στη δική του ταινία τις εντυπώσεις, περιμένουν τώρα να δουν το αποτέλεσμα. Αν και αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί θα περίμεναν περισσότερες υποψηφιότητες για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Αλπεις», που έκανε μεγάλη αίσθηση στο εξωτερικό, αλλά και για την ταινία «Dos».

Διαγωνίστηκαν είκοσι μία ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, έντεκα ταινίες μεγάλου μήκους τεκμηρίωσης και είκοσι τρεις μικρού μήκους. Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ξεχώρισαν οι Γιώργος και Αργύρης Αλαχούζος με την ταινία «Η πόλη των παιδιών» για το βραβείο ειδικών εφέ και κινηματογραφικής καινοτομίας, η Θεοδώρα Τζήμου («Αδικος κόσμος»), η Ιωάννα Τσιριγκούλη («Το γάλα») και η Κίκα Γεωργίου («Η πόλη των παιδιών») για το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου, η Σοφία Σειρλή («Αδικος κόσμος»), η Ηρώ Μπέζου («Το γάλα») και η Ολια Λαζαρίδου («Παράδεισος») για το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου, οι Φίλιππος Τσίτος και Δώρα Μασκλαβάνου («Αδικος κόσμος»), οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος («Αλπεις») και ο Γιώργος Γκικαπέππας («Η πόλη των παιδιών») για το βραβείο σεναρίου.

Espressonews.gr