Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η σύζυγος του Τομ Χανκς και η αποκάλυψη για τις ρίζες της on air


Τις ρίζες της αλλά και μια οικογενειακή τραγωδία που αγνοούσε μέχρι τώρα ανακάλυψε
στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ της αμερικανικής τηλεόρασης η Ρίτα Γουίλσον.

Η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς ανακάλυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Who Do You Think You Are» του NBC ότι ο ετεροθαλής αδερφός της πέθανε ενώ ήταν ακόμα βρέφος!

Η 55χρονη ηθοποιός, που έδειχνε να μην μπορεί να συνέλθει από τα απανωτά σοκ, έβαλε τα κλάματα όταν συναντήθηκε με έναν χαμένο θείο της, αλλά και όταν διαπίστωσε ότι ο πατέρας της είχε κηρυχθεί εχθρός του καθεστώτος επειδή το έσκασε από ένα στρατόπεδο εργασίας της Βουλγαρίας.

Το «οδοιπορικό» της Ρίτα Γουίλσον στο οικογενειακό της δέντρο καταγράφηκε καρέ-καρέ από την κάμερα της εκπομπής, που την ακολούθησε στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία.

Εκεί ο Ελληνας πατέρας της, ο Αλέκος, είχε μετονομαστεί σε Ασάν Ιμπραΐμοφ, όνομα με το οποίο έφυγε μετανάστης στις ΗΠΑ το 1949.

Εκτός από τις αλλαγές στο όνομά του, όμως, η Γουίλσον ανακάλυψε ότι ο πατέρας της εκεί είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Εμίλ. Η πρώτη του απόπειρα να κάνει οικογένεια είχε τραγικό τέλος, αφού η τότε γυναίκα του πέθανε τρεις μέρες μετά τη γέννα και το αγοράκι λίγους μήνες αργότερα.

Οσο για τον άγνωστο θείο που γνώρισε στη Βουλγαρία, πρόκειται για τον ετεροθαλή αδερφό του πατέρα της, τον 96χρονο σήμερα Φερχάτ Ιμπραΐμοφ, που πήρε τη διάσημη ανιψιά του αγκαλιά με αναφιλητά όταν αυτή έφτασε στο σπίτι του.

Της έδωσε, μάλιστα, και την επιστολή που του είχε στείλει ο πατέρας της όταν έφτασε στις ΗΠΑ. Σε αυτήν ο πατέρας της Γουίλσον ανέφερε ότι έφτασε στην Αμερική στις 4 Μαΐου 1949 και περιέγραφε τη νέα του καθημερινότητα, τα μαθήματα γλώσσας που έκανε, τις καλοπληρωμένες δουλειές, αλλά και τις εντυπώσεις του από τις γυναίκες εκεί.


madata