Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O Kurt Cobain και οι 5 αυθεντικές ζωγραφιές του που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας


Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 18 χρόνια από την αυτοκτονία του frontman των Nirvana, το The Fix αποκάλυψε 5 συλλεκτικές, εικαστικές του παρεμβάσεις.
Στις 5 Απριλίου 1994, ο Kurt Cobain έδωσε τέλος στη ζωή του παίρνοντας την τελευταία δόση ηρωίνης και τινάζοντας τα μυαλά του στον αέρα. Πριν από αυτό, είχε φροντίσει να (προσπαθήσει έστω) να βγάλει στο χαρτί την έμπνευση και ό,τι περίεργο (sic) λάμβανε χώρα στο μυαλό του.
4 κάτι σαν πίνακες ζωγραφικής και ένα σκίτσο που δεν είχαν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας είναι μάλλον το τελευταίο κομμάτι του παζλ της δημιουργίας του Cobain, ο οποίος ως γνωστόν καταπιανόταν με τη ζωγραφική και σε πολλές άλλες περιπτώσεις (και) πάνω στο έργο των Nirvana.
 
Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει και ο Anton Corbijn, o Kurt είχε σχεδιάσει το βίντεο κλιπ του "Heart Shaped Box" από την αρχή μέχρι το τέλος! Ο και φωτογράφος Corbijn (που έχει εκδόσει coffee table books με τις φάτσες των μεγαλύτερων ροκ σταρ του πλανήτη φωτογραφημένες από τον ίδιον) είχε πει επί του κλιπ ότι "δεν γνωρίζω κανέναν σκηνοθέτη που να έχει σχεδιάσει ΤΟΣΟ λεπτομερώς κάποιο βίντεο όσο έκανε ο Cobain με το συγκεκριμένο".
Η θεματική στις παρακάτω, μέχρι πρόσφατα ανέκδοτες, ζωγραφιές του Cobain, όπως δημοσιεύτηκαν στο The Fix, περιστρέφεται γύρω από έμβρυα, πέη, ιππόκαμπους και κάτι σαν σπέρμα. Τυχαίο-δε-νομίζω.
 
 
cosmo.gr