Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Βιβλίο μαγειρικής βασισμένο στο...Game of Thrones!


Περισσότερες από 150 συνταγές έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του ο Alan Kistler, οι οποίες μοιάζουν σα να μαγειρεύτηκαν και σερβιρίστηκαν στο θρυλικό Westeros.
Το βιβλίο τιτλοφορείται "The Unofficial Game of Thrones Cookbook" και το vulture φιλοξενεί μια συνέντευξή του συγγραφέα, στην οποία αναλύει ποιο θεωρείται φαγητό των Lannister, τωνTargaryen, των Stark, καθώς και άλλα ζητήματα.
 
Ο συγγραφέας εξηγεί πως είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής και πως οι εκδότες ήθελαν κάποιον που θα μπορούσε να γράψει μια μικρή εισαγωγή πριν από κάθε συνταγή, να προσδώσει συναισθηματικό περιεχόμενο και φυσικά να μην κάνει spoilers.
Για να γράψει το βιβλίο διάβασε όλα τα βιβλία της πενταλογίας "A Song of Ice and Fire" του George R. R. Martin, πάνω στα οποία βασίστηκε και η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones. Κρατούσε σημειώσεις και έκανε περαιτέρω δική του έρευνα. Έκανε μια λίστα με όλα τα φαγητά που αναφέρονται και επέλεξε ποια θα χρησιμοποιήσει στο βιβλίο του.
Φυσικά οι συνταγές που έγραψε δεν ανταποκρίνονται τελείως στο πνεύμα των βιβλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πιάτο"Khaleesi's Heart", το οποίο είναι μια ωμή καρδιά αλόγου (μπλιαχ)!
Ο Kistler εξερεύνησε και τα συμβολικά νοήματα των φαγητών στα βιβλία και το ρόλο που έπαιξαν στην πλοκή.
Και ο ίδιος ο Martin στα βιβλία του περιγράφει πολλές φορές ολόκληρες τις συνταγές από τα φαγητά που αναφέρει και οι fans έχουν πει πως τους ανοίγει η όρεξη όταν τα διαβάζουν!
cosmo.gr