Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σε συναγερμό οι εργαζόμενοι στα Carrefour για μειώσεις μισθών


Μειώσεις μισθών της τάξης του 10% και «εξορθολογισμό» των ωρών εργασίας για όλους τους εργαζομένους προωθεί η Carrefour - Μαρινόπουλος, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων…
Το Σωματείο με την ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους στην εταιρεία Carrefour – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ σε αγωνιστικό συναγερμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
«Η εταιρεία σπεύδει με γοργούς ρυθμούς να υιοθετήσει τις αποφάσεις τους και θέλει να προχωρήσει άμεσα, σε παραπέρα δραστική μείωση στους μισθούς μας,  καταργώντας μια σειρά από βασικά επιδόματα, καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργώντας στην ουσία κάθε εργατικό δικαίωμα», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, ενώ τονίζει ότι «έχοντας δεδομένη την θέση του Σωματείου, που ενάντια σε οποιαδήποτε μείωση μισθών, είναι σίγουρο ότι  θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με κάθε εργαζόμενο χωριστά. Είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει με την μέθοδο του διαίρει και βασίλευε να μας κάνει να απεμπολήσουμε κάθε συλλογικό  δικαίωμά μας και να φθάσει σταδιακά τους μισθούς μας σε μισθούς πείνας».
Το Σωματείο υπογραμμίζει ακόμη: «Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει κανενός είδους χαρτί, γιατί έτσι, με μαθηματική ακρίβεια θα έχει  υπογράψει και την καταδίκη του. Τώρα που ενώ για διαφημιστικούς λόγους η Carrefour λέει ότι απευθύνεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεν διστάζει να θέλει να πετσοκόψει ακόμη και τον μισθό των τριακοσίων ευρώ, των ωρομισθίων, που αποτελούν και την πλειοψηφία των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυτίζουμε τα συμφέροντά μας με αυτά της επιχείρησης, να πιστεύουμε πως αν η επιχείρηση πάει καλά θα είμαστε οι ίδιοι και οι μισθοί μας εξασφαλισμένοι. Στην Carrefour, όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις στον κλάδο, γενικεύονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών γίνονται καθεστώς. Κέρδη για την επιχείρηση, σημαίνουν ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, χειροτέρευση των όρων δουλειάς».

thestival