Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η τυρόπιτα της τεμπέλας

Υλικά (για τη βάση):
  • 1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
  • 1 γιαούρτι αγελάδας
  • αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα σκεύη)
Υλικά (για τη στρώση):
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
  • ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
  • 3-4 αβγά
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση.
  • Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ περίπου.
  • Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια.
  • Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί.
  • Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160 C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτάξετε να έχει πάρει πάρει χρώμα από πάνω.