Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο ΟΤΕ θέλει να ρίξει τις τιμές σε τηλεφωνία και ίντερνετ και η ΕΕΤΤ δεν το επιτρέπει!

Απίστευτο και όμως αληθινό και… ελληνικό! Ο ΟΤΕ θέλει να μειώσεις τις τιμές σε τηλεφωνία και ίντερνετ και υπέβαλε ήδη σχετικές προτάσεις προς έγκριση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Η επιτροπή, όμως τις αγνοεί, όπως καταγγέλλει ο ΟΤΕ…
Χθες η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε πως η ολομέλειά της, κατά τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις της, στις 3 και 5 Απριλίου, ενέκρινε, συνολικά, 12 οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα:

Τέσσερα προγράμματα με προωθητική ενέργεια:
"Conn-x Pay As You Talk 2Mbps"
"Conn-x Pay As You Talk 24Mbps"
"Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 2Mbps"
"Conn-x Internet και Ομιλία ΟΛΗ ΜΕΡΑ 24Mbps"
Οκτώ στην κατηγορία επιχειρηματικών προγραμμάτων "OTE Business DP Plus 2Mbps/24Mbps".
«Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος των οικονομικών προγραμμάτων συνδυαστικών υπηρεσιών προκύπτει από τη ρυθμιστική υποχρέωση, που έχει επιβληθεί στον ΟΤΕ ως επιχείρηση με σημαντική ισχύ στις λιανικές αγορές πρόσβασης και κλήσεων. Η ΕΕΤΤ διενεργεί τον έλεγχο, ως Ρυθμιστική Αρχή, με στόχο την εδραίωση και διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς όφελος της αγορά και των καταναλωτών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ.






ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΝΤΗΣΗ ΟΤΕΟ ΟΤΕ απαντά στην ΕΕΤΤ και καταγγέλλει πως αγνοεί τις προτάσεις που ο Οργανισμός υπέλαβε για μείωση των τιμών σε τηλεφωνία και ίντερνετ.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση – απάντηση προς την ΕΕΤΤ ο ΟΤΕ επισημαίνει:
«Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων με την οποία ανακοινώνει ότι ενέκρινε 12 οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, αλλά και σχετικών ερωτήσεών σας, διευκρινίζεται ότι:
Πρόκειται για ένα και μόνο νέο πρόγραμμα, για επιχειρησιακούς πελάτες που μπορεί να έχουν από μια έως τέσσερις συνδέσεις (2Mbps ή 24Mbps), το οποίο εγκρίνεται με καθυστέρηση, καθώς είχε κατατεθεί σχεδόν προ τριμήνου.
Τα υπόλοιπα 4 «προγράμματα» αφορούν μία πασχαλινή προωθητική ενέργεια των καταστημάτων ΟΤΕ για διάθεση δωροεπιταγής 50 ευρώ σε 4 υφιστάμενα και ήδη εγκεκριμένα προγράμματα του ΟΤΕ.
Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί βάσει του κοστολογικού μοντέλου του 2011. Για τους εναλλακτικούς παρόχους η ΕΕΤΤ έχει ήδη, από τα μέσα Φλεβάρη, καθορίσει μειωμένες τιμές χονδρικής βασισμένες στο κοστολογικό μοντέλο του 2012 που εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην Επιτροπή νέα, έως και 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία για τα οποία η ΕΕΤΤ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.
Με την εν λόγω ανακοίνωση δημιουργείται στο κοινό η λανθασμένη εντύπωση ότι η ΕΕΤΤ εγκρίνει ικανό αριθμό προγραμμάτων του ΟΤΕ, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλές προωθητικές ενέργειες υφιστάμενων, ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΟΤΕ.
Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός αφήνεται ελεύθερος να λανσάρει καθημερινά νέα προγράμματα, η ΕΕΤΤ έχει αφεθεί να ρυθμίζει ακόμα και τις πασχαλινές δωροεπιταγές, όταν αυτές αφορούν στον ΟΤΕ», καταλήγει ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του.




stival.gr