Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καλαμαράκια γεμιστά


Υλικά:
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε)
  • 1/2 ποτήρι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο
  • 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • νερό για το ψήσιμο
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα καλαμάρια και τα στραγγίζετε καλά.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, το ρύζι αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1/2 ποτήρι νερό και ψήνετε μέχρι να πιει το νερό του.

Γεμίζετε τα καλαμαράκια και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες.Τα βάζετε σε σειρά και προσθέτετε το κρασί, τον ντοματοπελτέ και νερό και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.