Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κοτοπουλο κοκκινιστο


Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

750γρ. κοτόπουλο (διάφορα κομμάτια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, τουρσί
γλυκές πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για να μαραθούν λίγο. Πλένουμε τα κομμάτια κοτόπουλου καλά και τα βάζουμε κι αυτά στην κατσαρόλα για να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1/3 φλιτζανιού), μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 40 λεπτά ανάλογα με την θερμοκρασία.
Σερβίρετε αμέσως με πουρε πατατας ή με ρύζι και σαλάτα. Καλή Όρεξη!