Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τι συνέβαινε στα παρασκήνια της σειράς ’’ Φιλαράκια’’ ;


Αρχικά λεγόταν Six of One, ο πρόεδρος του στούντιο θεωρούσε την Μόνικα τσούλα
και όλοι σιχαίνονταν την ιδέα της Ράτσελ να βγαίνει με τον Τζόι. 

Μερικά μόνο από τα πράγματα που μάθαμε διαβάζοντας το νέο βιβλίο Inside the Rise and Fall of Must See TV, απόσπασμα του οποίου δημοσιεύεται στο επόμενο Vanity Fair.

Το Shiny Happy People των REM είχε σχεδόν κλειδώσει ως τραγούδι τίτλων για την φιλόδοξη νέα κωμική παραγωγή με τίτλο Six of One, που ετοιμαζόταν να λανσάρει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC στις αρχές των 90s. Ενώ υπήρχε και προηγούμενος, ακόμη χειρότερος τίτλος υπό σκέψη, το Insomnia Café (καφέ αϋπνία). Τελικά επικράτησε η λογική και η απλότητα και η σειρά ονομάστηκε λακωνικά Friends.

Πριν όμως ξεκινήσει την υπερ-επιτυχημένη πορεία του στην τηλεόραση και την ζωή μας, το Friends πέρασε ακόμη μισή ντουζίνα παραλίγο καταστροφές, επιλογές δηλαδή που θα είχαν αλλάξει για τα καλά το χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα:

- H πρώην σύζυγος του Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Τέα Λεόνι, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει τον ρόλο της Ρέιτσελ. Ενώ το ίδιο συνέβη με τις Σάντρα Μπούλοκ και Μόλι Ρίνγκγουολντ. Το ίδιο δηλαδή που πήγαμε να πάθουμε και με τον Τσάντλερ, τον ρόλο του οποίο είχε σχεδόν κλείσει ο Νίλ Πάτρικ Χάρις.

- Ο Μάθιου Πέρι στην αρχή αρνήθηκε να συμμετέχει στην σειρά, γιατί βρισκόταν στα γυρίσματα ενός γελοίου πιλότου με τίτλου Whose Line Is It Anyway? , σχετικά με μια παρέα υπαλλήλων αεροδρομίου στο έτος 2194.

- Η Λίζα Κούντροου προστέθηκε στο καστ τελευταία στιγμή, όταν και απολύθηκε από το spin off του Fraser κατά την διάρκεια των προβών. Το ειρωνικό είναι ότι ο σκηνοθέτης που την απέλυσε, ήταν ο ίδιος που γύρισε τον πιλότο και τα 15 πρώτα επεισόδια των Friends.

- O πρόεδρος του NBC ήταν τόσο ενάντια στο να κάνει σεξ η Μόνικα με τον Paul the Wine Guy, που επέμενε να μοιράσουν ένα ερωτηματολόγιο στο κοινό που ήταν παρών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ώστε να τικάρουν αν θεωρούν την Μόνικα εύκολη, τσούλα ή πόρνη.

- Όλοι οι πρωταγωνιστές σιχαίνονταν την ιδέα του Τζόι και της Ρέιτσελ να αρχίσουν να βγαίνουν. Μάλιστα πήγαν όλοι μαζί στους σεναριογράφους και απαίτησαν –χωρίς επιτυχία- να αλλάξουν την συγκεκριμένη υποπλοκή.

- Στην αρχή ο Ρος και η Ρέιτσελ δεν κατέληγαν να είναι μαζί. Όπως δήλωσε ο παραγωγός της σειράς, Ντέιβιντ Κρέιν «στην αρχή σκεφτήκαμε να έχουμε ένα διφορούμενο φινάλε όπου οι δυο τους δεν καταλήγουν μαζί, αλλά υπάρχει απλά η προοπτική να καταλήξουν μαζί. Ύστερα όμως σκεφτήκαμε ότι ταλαιπωρούμε αυτόν τον κόσμο 10 χρόνια. Είναι σαδισμός να συνεχίσουμε να το κάνουμε».

e-magazino