Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Εθνική Υδατοσφαίρισης: Νίκησε Γερμανούς και βλέπει Λονδίνο

Πριν από λίγες ώρες, ξημερώματα ώρα Ελλάδος η Εθνική Υδατοσφαίρισης επικράτησε της Γερμανίας με 11-9,
στο προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον, πήρε εκτός από τη νίκη και την διαφορά που της εξασφαλίζει την δεύτερη θέση σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που πήραν προβάδισμα στο σκορ (με 1-0 και 2-1).   Με καλή άμυνα και τα καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, οι διεθνείς ανέτρεψαν την σε βάρος τους διαφορά και «έχτισαν» μία διαφορά +2 γκολ από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο.

Με τον Φουντούλη να οδηγεί στο σκορ, τους Δελακά, Θεοδωρόπουλο, Χρήστο Αφρουδάκη να ακολουθούν τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο να παίζουν φανταστική άμυνα,  η Εθνική συνεχίζει την παράδοση. Στο ημίχρονο βρισκόταν μπροστά με 6-4.
Στην επανάληψη  οι Γερμανοί μείωσαν  με πέναλτι. Ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γιάννης Φουντούλης και ο Μανώλης Μυλωνάκης εκτόξευσαν το σκορ στο 9-5 και όλα έμοιαζαν ιδανικά. Ο Σούλερ «έκλεισε» το τρίτο οκτάλεπτο (9-6 υπέρ της Εθνικής), όλα πια όμως είχαν τελειώσει.
Τα αδέλφια Αφρουδάκη μίλησαν στην τελευταία περίοδο. Στην αρχή ο Χρήστος και στην συνέχεια ο Γιώργος γκρέμισαν τα όνειρα των Γερμανών και παρά τις προσπάθειες των Όιλερ και Σούλερ, εντέλει η Εθνική πήρε την μεγάλη νίκη που της δίνει αβαντάζ για την κατάκτηση της δεύτερη θέσης του ομίλου. Αυτός ήταν και στόχος της αφού στα χιαστί παιχνίδια εκτός απροόπτου θα συναντήσει την αδύναμη Βραζιλία έτσι ώστε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επόμενη αντίπαλος της Εθνικής για την φάση των ομίλων είναι η Ολλανδία (5/4, 23:20), η οποία δεν πρόκειται να προβληματίσει την ομάδα του Άντριτς αρκεί να δείξει την στοιχειώδη σοβαρότητα.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 2-3, 3-2

Γερμανία: Τσίγκιρ, Ναρόσκα, Βόλταμ, Ρεάλ 1, Σταμ, Πόλιτζε 1, Μπουκόβσι, Σούλερ 3, Κρέουζμαν, Οϊλερ 3, Σούτερμπεργκ 1, Ρόσινγκ.

Ελλάδα: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 2, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ. Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Γ. Αφρουδάκης 2, Φουντούλης 3, Μουρίκης, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

1. Μαυροβούνιο 8 (45-26)
2. Ρουμανία 6 (35-30)
3. Ελλάδα 4 (39-29)
4. Γερμανία 4 (37-37)
5. Σκόπια 2 (23-41)
6. Ολλανδία 0 (23-39



protothema