Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Στραπατσαδα


Συνταγή για 2-3 άτομα

Υλικα:

5 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 μεγάλες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα και την φέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρις ότου τα περισσότερα υγρά εξατμιστούν.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρις ότου να ενωθούν και το αυγό να στερεοποιηθεί.
Για να είναι ολοκληρωμένο το γεύμα σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!