Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πασίγνωστο νησί έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο εξόντωσης σκύλων!


Ένας σκύλος είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, δεμένος με σχοινί, γαυγίζει και κουνά τα πόδια του με μανία ενώ ένας άγνωστος που φορά καπέλα του baseball του τρυπά με μια σύριγγα στην καρδιά.




Στην συνέχεια όταν το ουρλιαχτό του σκύλου μετατραπεί σε κλαψούρισμα, τον κλωτσά και τον σέρνει σε κυνοτροφείο για να πεθάνει μαζί με άλλα τρία.
Πρόκειται για ένα αργό και επώδυνο θάνατο που βιώνουν περίπου 20.000 σκυλιά κάθε χρόνο στον δημοφιλή για διακοπές προορισμό Μαυρίκιο…! Εκεί που περίπου 200.000 Βρετανοί πηγαίνουν κάθε χρόνο!

Εκεί λοιπόν που οι τουρίστες πίνουν ξέγνοιαστοι το κοκτέιλ απολαμβάνοντας τα καταγάλανα νερά και τις ονειρικές παραλίες, χιλιάδες σκυλιά είναι καταδικασμένα σε θάνατο!

Η κυβέρνηση του Μαυρίκιου ισχυρίζεται πως είναι ένας τρόπος για να ελέγχεται ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών του νησιού.
Στην πραγματικότητα πολλά από τα σκυλιά είναι όντως αδέσποτα όμως τα περισσότερα, σε ποσοστό μάλιστα 80%, είναι κατοικίδια τα οποία έχουν αρπάξει επιτήδειοι από τον ιδιοκτήτη τους. Φορούν κολάρα και πάνω τους αναγράφεται η διεύθυνση του «αφεντικού» τους.

Αιχμαλωτίζονται στα πλαίσια μιας εκστρατείας «καθαρισμού» του νησιού, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο…
Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι θανατώνονται από έναν οργανισμό που ονομάζεται Τhe Mauritian Society for the Prevention of Cruelty to Animals.
Όσοι δουλεύουν στην οργάνωση αυτή, αρπάζουν τα ζώα και τα αφήνουν μέσα σε κελιά στο πίσω μέρος μικρών βαν,  να αιμορραγούν ή με σπασμένα κόκαλα όσο εκείνη συνεχίζουν την «εκστρατεία καθαρισμού» του νησιού.

Έπειτα τα μεταφέρουν σε έναν χώρο που μπορεί να περιγραφεί και ως στρατόπεδο συγκέντρωσης σκυλιών.
Μόνο τα κατοικίδια που ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη έχουν ελπίδες να ζήσουν. Αν δηλαδή οι κάτοικοι του νησιού υποψιαστούν πως το σκυλί του έχει αρπαγεί από την MSPCA, πηγαίνουν στον χώρο αυτό και πληρώνουν για να τα πάρουν πίσω.

Είναι πραγματικά τραγικό και απάνθρωπο!

Η Alicia Browne είναι μια από τους ιδιοκτήτες που της άρπαξαν τα σκυλιά για να τα θανατώσουν. «Ήμουν στην παραλία και ξαφνικά βλέπω δύο τύπους να αρπάζουν τα σκυλιά μου…. Ούρλιαζα και τους ρωτούσαν τι κάνουν. Μου απάντησαν πως τηρούν τον νόμο. Τότε έτρεξα και είδα το βάν στο οποίο τα βάζουν στοιβαγμένα… Ακολούθησα το βαν και πήγα στον χώρο που τα κρατούν… Πλήρωσα για να τα σώσω…»
Daily Mail