Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Πασχαλινές λαμπάδες: Φτιάξ' την μόνος σου


Σήμερα μπορεί να βρει κανείς στην αγορά μια τεράστια ποικιλία πασχαλινών λαμπάδων σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, στολισμένες με τα πιο απίθανα στολίδια.
Οπωσδήποτε όμως, αν διακοσμήσετε μια λαμπάδα με τα χέρια σας θα αποκτήσει ιδιαίτερη αξία και θα σας χαρίσει και μια ευχάριστη πασχαλινή απασχόληση.


Θα χρειαστούμε αναλυτικά:
-Μία απλή λαμπάδα σε χρώμα της αρεσκείας μας
-Χρυσό κορδόνι περιτυλίγματος
-Διάφορα αποξηραμένα λουλουδάκια (και τα αγριόχορτα είναι πολύ ωραία)
-Κορδέλα με δαντέλα φαρδιά
-Ψαλίδι
-Κόλλα ρευστή
-Ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία

Βήμα 1:  Τυλίγουμε το χρυσό κορδόνι στο μέσο της λαμπάδας ώστε να σχηματιστεί κάποιο σχέδιο αλλά και βάση για τα άνθη μας. Κολλάμε τις άκρες του προσεκτικά και περιμένουμε να στεγνώσει η κόλλα.
Βήμα 2:  Διαλέγουμε τα λουλουδάκια και τα τυλίγουμε με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία στη βάση τους για να σχηματιστεί ένα μπουκετάκι.
Βήμα 3:  Κόβουμε ένα κομμάτι φαρδιά δαντελένια κορδέλα σε μήκος περίπου 70-80 εκατοστά. Αν δεν έχουμε δαντελένια κορδέλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορδέλα από οργάντζα ή άλλο υλικό προτιμώντας λευκό ή άλλο απαλό χρώμα. Περνάνε σταυρωτά τη μία πλευρά της κορδέλας πάνω στην άλλη και την κολλάμε με ρευστή κόλλα πάνω στη λαμπάδα στο σημείο που έχουμε τυλίξει κορδόνι.
Βήμα 4:  Με ταινία ανθοδετικής ή κοινή κολλητική ταινία, εφαρμόζουμε το μπουκετάκι πάνω στο σημείο που κολλήσαμε την κορδέλα και τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά γύρω από την λαμπάδα.
Σχηματίζουμε ένα όμορφο φιόγκο.

Η λαμπάδα μας είναι έτοιμη Μπορούμε να την χαρίσουμε στα βαφτιστήρια μας ή να την χρησιμοποιήσουμε εμείς στην Ανάσταση. η διαδικασία  είναι εύκολη και μπορούμε να την κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας σαν μια ευχάριστη πασχαλινή χειροτεχνία.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

madata