Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ένας ακόμα τίτλος για τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός πέρασε και από το Αγρίνιο (1-0 τον Παναιτωλικό), ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θριάμβευσε στην Τούμπα (2-1) απέναντι στον ΠΑΟΚ και ελπίζει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.
Θρίλερ στην Κρήτη, με τον Εργοτέλη να ισοφαρίζει 2-2 τον Ατρόμητο.

Εναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος κατακτά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός. Η ομάδα τού Βαλβέρδε νίκησε στο Αγρίνιο 1-0 τον Παναιτωλικό και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε, πανηγυρίζει μια ακόμη επιτυχία. Το γκολ για τη νίκη του Ολυμπιακού σημείωσε στο 54' με ωραίο πλασέ ο Μιραλάς, ύστερα από πάσα του Μακούν.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τους βαθμούς απέναντι στον Αρη. Το 1-0 ήρθε με σουτ του Ρούντολφ στο 82'. Να σημειωθεί ότι από το 59' ο ΠΑΟ αγωνίστηκε με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου με δεύτερη κίτρινη. Ο διεθνής μπακ έπιασε από τον λαιμό τον Γιαννιώτα  και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος τον απέβαλε.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΣ έκανε ίσως τη σπουδαιότερη νίκη της αγωνιστικής. Το 2-1 ισοδυναμεί με θρίαμβο. Το 0-1 έκανε ο Βίλα στο 7' για να πετύχει το 0-2 ο Γεωργίου στο 65'. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 71' με σουτ του Παπάζογλ ου, αλλά δεν ήταν εύκολο να αντιστρέψει τα δεδομένα.

Στο Ηράκλειο, είχαμε ένα ματς -θρίλερ. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Εργοτέλης ισοφάρισε 2-2 έστω και αν αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Στο 47' ο Καραμάνος κέρδισε πέναλτι από τον Καβουσάκη και ο γκολκίπερ του Εργοτέλη είδε την κόκκινη κάρτα. Το 0-1 έκανε με το πέναλτι αυτό ο Αναστασάκος στο 50' για να γίνει το 0-2 στο 63' με νέο πέναλτι, που χτύπησε ο Μήτρογλου(το κέρδισε ο  σκόρερ από τον Πίρσον). Ο Εργοτέλης μείωσε με τον Γιοβάνοβιτς στο 73' και έφτασε στο 2-2 με τον Κατσικοκέρη στο 80', κατόπιν έξοχης σέντρας του Λεάλ.

Στην Κέρκυρα, ένα γκολ του Τσίγκα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνει κάποιες ελπίδες στη γηπεδούχο ομάδα. Το ματς της Κέρκυρας με την ΑΕΚ ήταν γεμάτο αγωνία και ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στο 14' ο Οσμάν έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει ο Κλωναρίδης με κεφαλιά στο 16'. Στο 38' έγινε το 1-2 από τον Λυμπερόπουλο και το 2-2  ήρθε από Τσίγκα στις καθυστερήσεις.

Ο Πανιώνιος νίκησε με σκορ 2-0 τον Λεβαδεαικό στη Νέα Σμύρνη. Το 1-0 έκανε ο Κούτσι με πέναλτι (χέρι Τομάς στο 59') και το 2-0 σημείωσε ο Κούρντι στο 90'. Η Ξάνθη πήρε τη νίκη (1-0) που ήθελε απέναντι στη Δόξα Δράμας με γκολ του Βασιλακάκη μόλις στο 12'.

Και τέλος, Αστέρας και ΟΦΗ πήραν από έναν βαθμό στην Τρίπολη (2-2).

Το 1-0 έγινε με αυτογκόλ τού  Βάντο στο 12', το 1-1 με τον Μάντζιο στο 31', στο 37' ο Φρανκού το 2-1 και το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε με κεφαλιά του Παπουλή στο 72'.


Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας: Ξάνθης, ΠΑΣ και Πανιώνιος έχουν από 32 βαθμούς, ο Λεβαδειακός έμεινε στους 30, ο Εργοτέλης έχει 28, ενώ Παναιτωλικός και Κέρκυρα βρίσκονται στους 25 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ