Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Διαφημίσεις που έκαναν πάταγο

Μπορεί όταν τις βλέπει κανείς σήμερα να «λύνεται» στα γέλια καθώς η αισθητική τους θεωρείται ξεπερασμένη, ωστόσο την εποχή που προβλήθηκαν, έκαναν πάταγο.
 

Πρωταγωνιστές στις διαφημίσεις που έμειναν στην ιστορία ήταν κορυφαίοι αθλητές, wanna be ηθοποιοί που πήραν με αυτό τον τρόπο το βάπτισμα του πυρός στη μικρή οθόνη αλλά και δημοσιογράφοι που αλλαξοδρόμησαν για να ασχοληθούν τελικά με την πολιτική.






 





Η Λιάνα Κανέλλη πριν αναμειχθεί ενεργά με την πολιτική συμμετείχε στο παιχνίδι του «καπιταλιστικού μηχανισμού» των διαφημίσεων πρωταγωνιστώντας σε σποτάκι για λαχανικά ως μια καλή νοικοκυρά. 

 
Ακούγοντας κανείς τη μουσική από την ταινία «Ρόκι», θα περίμενε να δει μια πιο σκληροπυρηνική διαφήμιση. Κι όμως… η συγκεκριμένη διαφήμιση με τα τετραγωνάκια και την καλλίγραμμη κοπέλα να χορεύει στο ρυθμό της μουσικής, απευθυνόταν σε γυναίκες αφού διαφήμιζε τα καλλυντικά του καταστήματος «Πατίστας». 

 
Μια διαφήμιση σαν το παλιό καλό κρασί…. Ο Φίλιππος Σοφιανός εμφανίζεται με ένα σαξόφωνο στη διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη των τηλεθεατών για τη φράση «Άνοιξε ένα Apelia». 

 
Ο Βασίλης Τσιβιλίκας προσπαθεί τραγουδώντας να πείσει τους τηλεθεατές ότι τη «βρίσκει» με γνωστή μάρκα ζυμαρικών. 

 
Ο Νίκος Γκάλης κάνει τζόκινγκ αλλά και επίδειξη των μπασκετικών του ικανοτήτων σε διαφήμιση γάλακτος που «βγάζει» μελλοντικούς πρωταθλητές. 

 
Στην προσπάθεια του να πείσει το κοινό να προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα, ο κωμικός Νίκος Παπαναστασίου, φοράει «ντόπιο» Τ-shirt, καρά-ελληνικό παπούτσι, παντελόνι από τον τόπο μας και διατρανώνει την προσιτή τιμή τους. Όσο για το σλόγκαν που έγραψε ιστορία…. Δεν είναι άλλο από το «Ο επιμένων ελληνικά». 

 
Ο Νίκος Αναστόπουλος απολαμβάνει το ντους του αλλά και τη φρεσκάδα που του χαρίζει μάρκα αποσμητικού σε ένα από τα πρώτα διαφημιστικά στα οποία συμμετείχαν ποδοσφαιριστές. 

 
Ο Χάρρυ Κλυνν έδωσε τα ρέστα του στη διαφήμιση με τα «φουντούνια». Αφού ντύθηκε Άραβας, Ιταλός και Αμερικανός και έβγαζε από τις μάνικες αντί για βενζίνη... φουντούνια έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα του στυλ: «Φουντούνια σαλάμ, φουντούνια μαλέκομ, φουντούνια φατάχ, φαντούνια ουλάχατα, ουλάχατα» για να καταλήξει στη φράση «Και του χρόνου φουντούνια». 

 
Πριν γίνει γνωστός στο ευρώ κοινό, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δήλωνε μακαρονάς… Εμφανίζεται λοιπόν να απολαμβάνει την μακαρονάδα του εκστομίζοντας την φράση: «Είμαι μακαρονάς τι να κάνω»; 

 
Ο Γιάννης Ζουγανέλης φορώντας περούκα με μακριά μαλλιά, μιμείται τραγουδιστή heavy metal και βγάζει άναρθρες κραυγές. Ξαφνικά, του προσφέρουν έναν φραπέ και ακούγεται η ατάκα: «Μη χτυπιέσαι άδικα, χτύπα ένα “φιέστα φραπέ”».