Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Καλοκαιρινη Μεσογειακη σαλατα με σαλτσα από αβοκαντο


Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
2 φλιτζάνια ντομάτες, σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι αγγουράκι χοντροκομμένο
1 μέτριο ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη φέτα
2 φλιτζάνια Κρητικά τάκος, σπασμένα στο χέρι
Για την σάλτσα:
1 ώριμο αβοκάντο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμός από 2 λεμόνια
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε πρώτα την σάλτσα. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα. Τα χτυπάμε για λίγο τα υλικά μαζί να ενωθούν και να γίνει μία ωραία σάλτσα. Βάζουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε τα λαχανικα μας.
Βάζουμε τα λαχανικά σε μία σαλατιέρα μαζί με την φέτα. Περιχύνουμε με την σάλτσα τα υλικά μας στην σαλατιέρα. Ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις τα υλικά στην σαλατιέρα.
Σερβίρετε την σαλάτα σας παγωμένη. Καλή Όρεξη!