Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ένα κόσμημα για το πιο λαμπρό «αστέρι»


Μία έκθεση αφιερωμένη στην Marilyn Monroe

Πριν από πενήντα χρόνια, η Marylin Monroe άφησε ορφανό τον κινηματογράφο από το ταλέντο της και την θρυλική ομορφιά της.

Με την ευκαιρία του 65ου Φεστιβάλ των Καννών, του οποίου η Μarylin ειναι το τιμώμενο πρόσωπο, η Chopard θα αποκαλύψει μια εξαιρετική σειρά από 25 αδημοσίευτες φωτογραφίες της σταρ από τον Milton Greene, όπως επίσης και ένα κόσμημα αφιερωμένο σε εκείνη, δημιουργία της Caroline Scheufele.

Ως σύμβολα της απόλυτης γοητείας, ήταν μοιραίο να διασταυρώσουν τους δρόμους τους, η Marylin Monroe και η Chopard. Από αυτήν την συνάντηση γεννιέται ένα νέο βλέμμα πάνω στην σταρ και στα διαμάντια που θα μπορούσε να έχει φορέσει.

Ο φωτογράφος μόδας, Milton H. Greene, η φιλία του οποίου με την σταρ ήταν θρυλική, βρίσκεται πίσω από τον φακό και παρουσιάζει 25 εικόνες που δείχνουν την χάρη, το μυστήριο και την διάφανη ευαισθησία μιας σταρ με χιλιάδες μορφές και απαράμιλλη φωτογένεια. Αυτή η έκθεση θα διατηρηθεί για όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών και στη συνέχεια θα κάνει τουρνέ σε όλο τον κόσμο στην διάρκεια της χρονιάς.

Πίσω από την θεά του Χόλιγουντ, μια γυναίκα της σκιάς και του φωτός, η Caroline Scheufele, εμπνεύσθηκε από την εικόνα της για να σχεδιάσει ένα κόσμημα με κομψότητα που δεν έχει χρονικά περιθώρια. Τι άλλο από διαμάντια? Για να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνη που τραγουδούσε «Diamonds are a girl’s best friend», ενώ η λάμψη του λευκού χρυσού συμπληρώνει την γοητευτική λάμψη της Marylin.Αυτό το πανέμορφο κολιέ, καταρράκτης από διαμάντια σε σχήμα καρδιάς, μπριολέτ και μπριγιάν, θα φορεθεί στο Κόκκινο Χαλί, το βράδυ της έναρξης του Φεστιβάλ, στις 16 Μαΐου.

 

Αυτό το σημαντικό γεγονός είναι ένα μέρος της μακρόχρονης ιστορίας που συνδέει την Chopard με την έβδομη τέχνη. Επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ των Καννών για 15η συνεχή χρονιά, ο ελβετικός οίκος που σχεδιάζει τον Χρυσό Φοίνικα και υποστηρίζει τα νέα ταλέντα, είναι το πρόσωπο κλειδί του μεγαλύτερου κινηματογραφικού ραντεβού στον παγκόσμιο κινηματογράφο. 

Τόσες συναντήσεις, επιθυμίες και συγκινήσεις που συνεχίζουν να τρέφουν την αστείρευτη δημιουργικότητα της Chopard, είναι χαραγμένες στην καρδιά των ονείρων και εμποτισμένες με μια αίσθηση μοναδικότητας.

Οι 25 αδημοσίευτες φωτογραφίες του Milton H. Greene επελέγησαν απο The Archives LLC, την Chopard και τον Oscar Generale απο τις 4.000 φωτογραφίες που έβγαλε ο Milton Green, στον οποίο ο γιος του Joshua Greene, οφείλει τα δικαιώματα.













newsbeast