Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Zena Talakova: Αποκλείστηκε από τα Miss Κόσμος επειδή υπήρξε... άντρας


Δεν έγινε δεκτή στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς Miss Κόσμος η φιναλίστ από τον Καναδά Ζένα Ταλακόβα, όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν γεννήθηκε, αλλά έγινε γυναίκα όταν ήταν 19 ετών.
Οι θαυμαστές της τώρα οργανώνουν ηλεκτρονικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, με σκοπό να αλλάξουν τη γνώμη της επιτροπής…

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής στα εθνικά και τα διεθνή καλλιστεία, οι συμμετέχουσες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «φυσική γυναίκα», ενέργεια που είχε εκτελέσει ψευδός η Ζένα.

Οι υπεύθυνοι του διεθνούς διαγωνισμού υποψιάστηκαν πως δεν γεννήθηκε γυναίκα και όταν ερωτήθηκε, ομολόγησε. Παρά το γεγονός ότι οι κριτές περιέγραψαν την κυρία Ταλάκοβα ως «αληθινή γυναίκα», την απέκλεισαν με τον ισχυρισμό ότι οι κανονισμοί είναι σαφείς και αυστηροί.

«Μόνο όσες έχουν γεννηθεί γυναίκες μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό», ανέφερε η ανακοίνωση που υπογράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Τwitter ότι έπεσε θύμα διάκρισης και ότι η απόφαση των υπευθύνων είναι στην ουσία αποκλεισμός απέναντι στο ίδιο το γεγονός της ύπαρξης και της ελεύθερης σεξουαλικής της επιλογής. «Θεωρώ τον εαυτό μου ως μια γυναίκα με ιστορία», είπε η ίδια η 23χρονη σε μια συνέντευξή της στο YouTube.

«Ήλπιζε ότι θα μπορούσαμε να την ξαναβάλουμε στο διαγωνισμό, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ντένις Νταβίλα, διευθυντής του διαγωνισμού για την Μις Υφήλιο στον Καναδά.

Οι διοργανωτές έχουν αποκλείσει κάθε περίπτωση ανάκλησης της απόφασής τους, ενώ οι θαυμαστές της συλλέγουν ηλεκτρονικές υπογραφές μέσω του ιστοτόπου www.change.org και προσπαθούν να πείσουν την επιτροπή να κάνει μία εξαίρεση στους κανόνες ή και να τους αλλάξει.

ΤΑ ΝΕΑ