Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Photoshop stories: στον παραμορφωτικό φακό του ηλεκτρονικού λίφτινγκ


Εξωπραγματικές; Too good to be true; Ή μήπως κέρινα ομοιώματα; Όπως και αν χαρακτηρίσεις τις εξωφρενικά στιλιζαρισμένες εικόνες διάφορων σταρ του Χόλυγουντ, το συμπέρασμα είναι ένα: το photoshop κάνει θαύματα.

Demi Moore
Είναι μία από τις πιο διάσημες cougars της σόου μπιζ που παρά τα 50 της χρόνια κρατιέται κάτι παραπάνω από καλά. Αλλά ας μην τρελαθούμε κιόλας. Πριν από λίγες μέρες η Ντέμι Μουρμπαινοέβγαινε καταρρακωμένη σε νοσοκομειακή κλινική εξαιτίας του χωρισμού της από τον Άστον Κούτσερ και τώρα ποζάρει σαν αψεγάδιαστο 20χρονο μοντέλο για τη νέα καμπάνια προϊόντων ομορφιάς της Helena Rubinstein. 

Drew Barrymore
 
Ένας από τους λόγους που μας αρέσει η Drew Barrymore είναι γιατί δείχνει ακομπλεξάριστη, φυσική με τα πιασίματά της όπως κάθε κορίτσι της διπλανής πόρτας. Και έρχεται τώρα το περιοδικό InStyle να μας χαλάσει όλο το story που είχαμε πλάσει γύρω από το όνομά της. Χαμόγελο τύπου τζόκερ, ανύπαρκτοι γοφοί και μια έκφραση «ρουφάω μέχρι σκασμού για να χωρέσω στο μικροσκοπικό λευκό stretch φόρμα». Ε, όχι, αυτή η Drew τρώει άκυρο.

Britney Spears
Όταν η 28χρονη Britney Spears φωτογραφιζόταν πριν από δύο χρόνια για τη γνωστή φίρμα ρούχων «Candies» που να φανταζόταν ότι ένα χρόνο μετά οι δάσκαλοι σε ένα δημοτικό στη Μεγάλη Βρετανία θα την χρησιμοποιούσαν ως περίτρανο παράδειγμα photoshop. Τα βελάκια, άλλωστε, μιλούν από μόνα τους: η πασίγνωστη τραγουδίστρια και ψωμάκια έχει, και κυτταρίτιδα και ποπό ολίγον τι πεσμένο, έχει και όλα γενικά τα «καλά» που φέρνει ο χρόνος στο γυναικείο σώμα. 

Cameron Diaz
 
Εδώ έχουμε μια περίπτωση ρετούς για δυνατούς λύτες. Ακόμα και η κορμάρα της Cameron Diaz δεν κατάφερε να ξεφύγει από του photoshop τα δόντια. Οι σμιλευμένοι κοιλιακοί με τα γραμμωμένα λακκάκια δίνουν τη θέση τους σε μια καλλίγραμμη μέση. Οι γωνίες του προσώπου επίσης δεν άρεσαν πολύ στα απαιτητικά αφεντικά και είπαν να τις εξομαλύνουν. «Μα γιατί;» αναρωτιόμαστε εμείς οι αρετουσάριστες κοπέλες. 

Katy Perry
 
Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να μην περάσει από ένα βασικό ρετούς η πληθωρική ποπ τραγουδίστρια και προσφάτως διαζευγμένη Katy Perry όταν αποφάσισε να φωτογραφηθεί μόνο με τα εσώρουχα της για το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone. Σαν σε παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές», το αποτελέσματα είναι τα εξής: το στήθος σηκώθηκε, τα δάχτυλα επανατοποθετήθηκαν, οι ζάρες στην κοιλιά εξαφανίστηκαν και το πρόσωπο άλλαξε απόχρωση. 

Madonna

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με τέτοιες φλέβες να πετάγονται στα χέρια, δε μπορείς, χρυσή μου Madonna, να λανσάρεις καλοκαιρινή κολεξιόν Dolce & Gabbana. Η 52χρονη ποπ σταρ το έχει παρακάνει με τη γυμναστική και έτσι το photoshop κατάφερε να κάνει θελκτικό το γυναικείο «RoboCop».

Δέσποινα Βανδή
 
Ούτε η ελληνική σόου μπιζ πρέπει να έχει παράπονο για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του ηλεκτρονικού λίφτινγκ . Ο σάλος που είχαν προκαλέσει οι αρετουσάριστες φωτογραφίες της Δέσποινας Βανδή, που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, για το εξώφυλλο του Nitro το 2007, έχει μείνει στην ιστορία. Πρόσωπο, πόδια, μαλλιά, τίποτα δεν άφησε ανέγγιχτο το περιβόητο εργαλείο των γραφιστών.

Cate Blanchett
Για το τέλος αφήσαμε ένα παράδειγμα προς μίμηση. Η ταλαντούχα ηθοποιός Cate Blanchett είπε όχι στον ηλεκτρονικό κόλακα, βλέπε photoshop, και πόζαρε πρόσφατα για το περιοδικό Intelligent Life αποδεικνύοντας ότι οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα είναι γοητεία για μια γυναίκα σαν την Cate. Εύγε!
cosmo.gr