Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με την μπάλα στα δίχτυα


Το 65% των φετινών τερμάτων του Ολυμπιακού έχουν προέλθει από ασίστ

Επτά γκολ σε ένα ματς είναι πολλά. Έξι γκολ σε ένα ημίχρονο είναι επίσης πάρα πολλά. Όπως και τα 61 (βάζουμε το γκολ του Αμπντούν και όχι το 3-0 του ντέρμπι) που έχει σημειώσει συνολικά στο πρωτάθλημα.

Από αυτά, τα 36 έχουν προέλθει από ασίστ. Δηλαδή τέρματα είτε βγαλμένα από την προπόνηση είτε βγαλμένα από τη... φαντασία των δημιουργών τους. Εξαιρώντας τα τέσσερα που έχουν μπει από το πέναλτι και τα δύο αυτογκόλ, μιλάμε για το 65% των φετινών τερμάτων του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα! Και με τον Ιμπαγάσα να έχει χάσει δέκα αγώνες! Και λέμε για τον «Κάνιο», γιατί είναι πρώτος σε ασίστ στους «ερυθρόλευκους» αλλά και στο πρωτάθλημα. Δεν προσθέτουμε τις δύο που έχει βγάλει φέτος στην Ευρώπη...

Ηδη ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στο συγκεκριμένο κομμάτι από την περσινή ομάδα και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν. Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν με 37 ασίστ από τα 65 γκολ, με τον Ριέρα να είναι πρώτος με έξι...

Οι... βοηθοί του «μαέστρου» 

ΤΖΑΜΕΛ ΑΜΠΝΤΟΥΝ
 

Ο Αλγερινός πάει να πιάσει τους περσινούς του αριθμούς. Ηδη έχει πετύχει δύο γκολ (Τούμπα, ΟΑΚΑ), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει και έξι ασίστ. Γι' αυτό άλλωστε πληρώνεται. Μία στη Νέα Σμύρνη, δύο με τη Δόξα και από μία με Εργοτέλη, ΟΦΗ (Ηράκλειο) και Αστέρα Τρίπολης. Δίχως να εκτελεί στημένα, όλες τους οι πάσες που έχουν γίνει γκολ είναι της μίας... επαφής για τον σκόρερ. Οπως έκανε την Κυριακή ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Πέρυσι, για παράδειγμα, ο Ρόμενταλ είχε τρεις ως δεξί εξτρέμ στα 18 ματς που έπαιξε στο πρωτάθλημα.

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

Λογικά θα είναι ο MVP της φετινής σεζόν. Ολα δείχνουν ότι θα κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά η φετινή του δουλειά δεν σταματάει στα 18 γκολ (μέχρι τώρα). Ο Μιραλάς έχει δώσει και πέντε έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του... Οπως αυτό στον Φουστέρ την Κυριακή, τα δύο στον Πάντελιτς στην Κέρκυρα, το πάρε-βάλε στον Τζεμπούρ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη σέντρα πάλι στον Αλγερινό με τον ΠΑΟΚ επίσης στο Καραϊσκάκη. Η διαφορά με πέρυσι τεράστια. Και στα γκολ (τέσσερα περισσότερα και έχουμε τέσσερα ματς ακόμα) και στις ασίστ (μόνο μία πέρυσι...).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ


Και δεν του... φαινόταν. Ο «Φέτφα» (μαζί με τον Χολέμπας) είναι τρίτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα. Προτιμήσαμε τον νεαρό μεσοεπιθετικό και γιατί έχει παίξει λιγότερο από τον Ελληνογερμανό, αλλά και γιατί ισοφάρισε τη δική του περσινή επίδοση (επίσης 3 ασίστ). Οσο για τον Χολέμπας; Συνολικά φέτος έχει τέσσερις, μια και έχει και μία στην Ευρώπη (το γκολ του Μαρκάνο με τη Μέταλιστ προέρχεται από δική του σέντρα...). Τέσσερις έχει και ο Μανιάτης (δύο στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο) και τρεις ο Μοντέστο (μία στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο).

newsbeast.