Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης μπόρεσε να σταματήσει τον ΑΠΟΕΛ


Ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα… μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ΓΣΠ», ωστόσο έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 από τη «βασίλισσα»,
στον πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα γκολ της ισπανικής ομάδας, η οποία με τη νίκη της στην Κύπρο, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» σημείωσαν 74', 90’ Μπενζεμά και Κακά (82’).

Πάντως λίγη σημασία έχει η ήττα που γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ.
Κι αυτό γιατί οι πρωταθλητές Κύπρου κατάφεραν να κοιτάξουν στα… μάτια ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι έφτασαν με το σπαθί τους μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας υπερήφανους τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.
Η πορεία του ΑΠΟΕΛ στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ σταμάτησε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Μουρίνιο και των διάσημων άσων  πέρασε με το ευρύ 3-0 από τη Λευκωσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να μετριάσει την ευρωπαϊκή επιτυχία του ΑΠΟΕΛ.

Στο κατάμεστο ΓΣΠ της Λευκωσίας, ο κόσμος αποθέωσε Γιοβάνοβιτς και ποδοσφαιριστές. Ολοι αναγνώρισαν πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο και ήδη είχε καταφέρει μια απίστευτη υπέρβαση. Εφτασε μέχρι τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ και ανάγκασε την ποδοσφαιρική Ευρώπη να ασχοληθεί με την Κύπρο και το ποδόσφαιρό της. Μπράβο, λοιπόν, στα παιδιά του ΑΠΟΕΛ για την ωραία πορεία και τις μεγάλες συγκινήσεις που χάρησαν στο κοινό σε όλη αυτή τη διαδρομή. Για τους φίλους της ομάδας, η πορεία θα είναι αξέχαστη.

Η Ρεάλ ήταν ανώτερη και εξασφάλισε από το πρώτο ματς την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή και τη διατήρησε μέχρι το τέλος. Αλλά είναι γεγονός ότι η άρτια οργανωμένη αμυντική διάταξη του Γιοβάνοβιτς, έστω και χωρίς τον Ολιβέιρα που βγήκε νωρίς λόγω τραυματισμού,  κράτησε τους επιθετικούς του Μουρίνιο μακριά από το γκολ μέχρι το 73'. Τότε ήρθε το πρώτο γκολ και οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να δεχθούν άλλα δύο γκολ και να διαμορφωθεί το τελικό 0-3.

Στο 73' ο Κακά έβγαλε τη σέντρα και ο Μπενζεμά με κεφαλιά ση μείωσε το 0-1. Στο 82' ο Μαρτσέλο μπήκε από  αριστερά, πάσα στον Κακά και 0-2. Το τελικό 0-3 έγινε στο 90' ξανά με γκολ του Μπενζεμά.

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέιρα(13' Κακά), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Πίντο (72' Σολάρι), Χαραλαμπίδης, Μοράις, Αλεξάνδρου(46' Σόουζα), Αϊλτον, Τριτσκόφσκι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο(64' Μαρτσέλο), Κεντίρα, Αρμπελόα, Σαχίν(84' Γκρανέρο), Οζίλ, Μπενζεμά, Ιγκουαϊν(64' Κακά), Ρονάλντο.

Στο άλλο παιχνίδι, η Τσέλσι νίκησε εκτός έδρας (1-0) τη Μπενφίκα με γκολ που πέτυχε ο Καλού στο 75'.

 

ΤΑ ΝΕΑ