Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Όλο και περισσότερες οι εφαρμογές ενοικίασης ψηφιακών βιβλίων

Η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών βιβλίων φαίνεται να ανοίγει και μία νέα αγορά, αυτήν της ενοικίασης e-books
, έναντι συνδρομής και όπως όλα δείχνουν η εμφάνιση εφαρμογών ενοικίασης ηλεκτρονικών βιβλίων στην διαδικτυακή αγορά αυξάνεται.

Ένα νέο παράδειγμα είναι το Skoobe (αναγραμματισμός του e-books), που αποτελεί "καρπό" της ομώνυμης νεοφυούς εταιρίας (start-up) από το Μόναχο.

Η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή, η οποία μέχρι στιγμής λειτουργεί σε iPad ή iPhone, χρεώνει τους χρήστες της σε μηνιαία βάση με 9,99 ευρώ για την ενοικίαση έως και δύο τίτλων ψηφιακών βιβλίων για διάστημα έως και 30 ημερών.

H εφαρμογή Skoobe, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη και για το λειτουργικό σύστημα android, παρέχει μία ευρεία γκάμα από πρόσφατες εκδόσεις, όμως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχέδιο επέκτασης της και σε άλλες χώρες.

Αντίστοιχα, ένας κάτοχος Kindle μπορεί να δανειστεί τίτλους από την ψηφιακή βιβλιοθήκη της Amazon ελεύθερα, έναντι συνδρομής στο Amazon Prime.

Παράλληλα, εντός του 2012, θα ξεκινήσουν ακόμη δύο νέες πλατφόρμες ενοικίασης ψηφιακών βιβλίων. Η πρώτη, ονόματι Bilbary, θα προσφέρει ενοικιάζει e-books για διάστημα 30 ημερών, έναντι του 20% της λιανικής τιμής του. Η δεύτερη εφαρμογή θα ονομάζεται Afictionado και θα λειτουργεί συνδρομητικά με ενοικίαση διάρκειας 15 ημερών.



newsbeast