Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ξεκινά άμεσα η επιχείρηση "σκούπα" για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών


Σε διαρκείς συσκέψεις υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη βρίσκονται επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.
προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας για τη σύλληψη παράνομων μεταναστών, παρ' ότι δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο ούτε ένα από τα 27 κέντρα, όπου προβλέπεται να κρατηθούν, ανά τη χώρα.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η επιχείρηση-«σκούπα» αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε σε μια ακόμη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συνεχείς είναι και οι σχετικές συναντήσεις στο υπουργείο.

Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, για να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν τις προϋποθέσεις να διαμορφωθούν σε κέντρα κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, παρότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κάθε φορά που προτείνεται μια νέα περιοχή.

Μετά την Κοζάνη, αντιδράσεις διατυπώνονται και για τα κέντρα στην Αττική. Πρόκειται για τρεις υποψήφιους χώρους στη Δυτική Αττική, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, του Ασπροπύργου και των Μεγάρων, για τα οποία, πάντως, το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία θετικά το βράδυ της Τρίτης.ΤΑ ΝΕΑ