Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανοιχτοί λογαριασμοί...

Μίλαν και Μπαρτσελόνα είναι το ζευγάρι που «κλέβει» την παράσταση στα προημιτελικά του Champions League
και κοντράρεται για πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης. 
Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουν μετά από 13 ραντεβού στην Ευρώπη οι δύο ομάδες, κεντρικό πρόσωπο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μαρσέιγ-Μπάγερν το άλλο ζευγάρι της ημέρας. ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης και Μπενφίκα-Τσέλσι στο αποψινό μενού.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 21:45

Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο δυνατό ζευγάρια των προημιτελικών. Μίλαν και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται στο «Σαν Σίρο» με κεντρικό πρόσωπο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που αντιμετωπίζει την παλιά του ομάδα για την οποία δεν είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2010.

Οι «ροσονέρι» προέρχονται από νίκη με 2-1 επί της Ρόμα και διατηρούν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Γιουβέντους οκτώ αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Serie A. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ωστόσο, έχασε στο συγκεκριμένο ματς τον Τιάγκο Σίλβα, που υπέστη θλάση και θα χάσει και τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Ήδη εκτός πλάνων του Ιταλού τεχνικού είναι ο τιμωρημένος Μαρκ Φαν Μπόμελ και οι τραυματίες Αλεσάντρε Πάτο, Ιγκνάσιο Αμπάτε και Αντόνιο Κασάνο. Οι Καταλανοί πέρασαν με 2-0 από την έδρα της Μαγιόρκα και έχουν πλησιάσει στους έξι βαθμούς την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός πλάνων του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι οι τραυματίες Νταβίντ Βίγια, Αντριάνο Κορέια και Ερίκ Αμπιντάλ, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη το Σεπτέμβριο ο Ιμπραΐμ Αφελάι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 13 φορές, με τους Καταλανούς να μετρούν πέντε νίκες και τους Μιλανέζους τέσσερις (19-18 τα γκολ υπέρ της «Μπάρτσα»). Φέτος συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν 3-2 στην Ιταλία και το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» να λήγει με 2-2. Η Μίλαν ως γηπεδούχος απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ συνολικά στην έδρα της απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει έντεκα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες. Η Μπαρτσελόνα επί ιταλικού εδάφους έχει πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Στο όριο των καρτών για τη Μίλαν είναι ο Αντόνιο Νοτσερίνο και για την Μπαρτσελόνα ο Κάρλες Πουγιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με εκείνον του Μπενφίκα-Τσέλσι.

Μαρσέιγ-Μπάγερν Μονάχου 21:45


Η παραπαίουσα στο γαλλικό πρωτάθλημα Μαρσέιγ παρουσιάζει άλλο πρόσωπο στην Ευρώπη και φιλοδοξεί να πετάξει εκτός Champions League την Μπάγερν, η οποία δεν θέλει να απουσιάζει από τον τελικό που θα φιλοξενηθεί στο «σπίτι» της, την «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.

Οι Μασσαλοί έχουν να κερδίσουν από τις 29 Ιανουαρίου στο γαλλικό πρωτάθλημα μετρώντας πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες έκτοτε, με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στην ένατη θέση στη Ligue 1 και στο -13 από την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Σημαντικές απουσίες για τον Ντιντιέ Ντεσάν αποτελούν οι τιμωρημένοι Στιβ Μανταντά και Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, βασικός γκολκίπερ και στυλοβάτης της άμυνας της ομάδας της Μασσαλίας αντίστοιχα, ενώ παράλληλα είναι αμφίβολος ο Ρεμί. Οι Βαυαροί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση προέρχονται από πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και νίκη με 2-1 επί του Ανόβερου για την Bundesliga, όπου έχουν μειώσει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στις υπηρεσίες του τους τραυματίες Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν. Σε δέκα αναμετρήσεις με γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος, η Μαρσέιγ μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η Μπάγερν επί γαλλικού εδάφους έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Μαρσέιγ είναι οι Αλού Ντιαρά, Ζερεμί Μορέλ, Μόργκαν Αμαλφιτανό και Αντρέ Αγιού, ενώ από πλευράς Μπάγερν οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Τόμας Μίλερ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με εκείνον του ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης.



newsbeast.