Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ελευθερία Ελευθερίου: "Ίσως το 3 να είναι ο τυχερός μας αριθμός"


Καλεσμένη στην εκπομπή «Euromoments» και στον Χρήστο Ζαφειρίδη, πρόεδρο του Ελληνικού Σωματείου Φίλων της Eurovision,
η Ελευθερία Ελευθερίου μίλησε για τη συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού αλλά και τις εμφανίσεις που έχει προγραμματίσει.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Ζαφειρίδη, αλλά και του Μάκη Χαραλαμπόπουλου, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων και μελών του σωματείου, η Ελευθερία αποκάλυψε ότι θα κάνει ένα μικρό promo tour στην Ολλανδία και το Βέλγιο και πρόσθεσε ότι υπάρχει σκέψη να επισκεφτεί και την Κωνσταντινούπολη, πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η εταιρεία της θα προσπαθήσει να προωθήσει το «Aphrodisiac» όσο το δυνατόν καλύτερα, μέσω Διαδικτύου.

Το INFE δεσμεύτηκε και αυτό με τη σειρά του να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξει το κομμάτι και να το διαφημίσει όσο καλύτερα μπορεί, όπως άλλωστε κάνει με όλα τα τραγούδια που στέλνει η Ελλάδα στον διαγωνισμό, τα 25 χρόνια της λειτουργίας του.

Σε σχετική ερώτηση για την κλήρωση (στον πρώτο ημιτελικό εμφανιζόμαστε τρίτοι), εκείνη ευδιάθετη, όπως πάντα, απάντησε ότι στην αρχή αγχώθηκε λίγο, επειδή εμφανιζόμαστε νωρίς και ότι «ίσως ότι θα χρειαζόταν λίγος χρόνος να ζεσταθούμε και να νιώσουμε την ενέργεια». Πιστεύει ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί «πιστεύουμε στο τραγούδι του Δημήτρη Στάσσου Stenstrom-Loof, ότι είναι κάτι φρέσκο και διαφέρει αρκετά από την Ισλανδία που προηγείται και τη Λετονία που εμφανίζεται μετά από εμάς». «Ίσως το 3 να είναι ο τυχερός μας αριθμός» κατέληξε.

Το τραγούδι περιέχει πολλά έθνικ στοιχεία. Αυτό είναι κάτι που την αγχώνει; «Χαίρομαι ιδιαίτερα και θεωρώ ιδιαίτερα καλό οιωνό ότι όσες άλλες συμμετοχές μας είχαν έθνικ στοιχεία τα πήγαν περίφημα στον διαγωνισμό. Μεταξύ αυτών και τη νίκη μας το 2005 με το ''Number one'' και την Έλενα Παπαρίζου».

Αναφέρθηκε και στο πώς σκέφτεται να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αναφορά, στις συνεντεύξεις Τύπου που θα πάρει μέρος, για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. «Θα το αντιμετωπίσω. Έχω προετοιμαστεί για αυτό γιατί πέρα από την κρίση χρειαζόμαστε ψυχαγωγία. Στεκόμαστε στα πόδια μας».

Στα στοιχήματα παίζει και φέτος ψηλά η Ελλάδα και όταν τη ρώτησαν πώς νιώθει για αυτό, εκείνη αποκάλυψε πως είναι μεγάλο βάρος, αλλά θα δουλέψει όσο μπορεί για να μας βγάλει ασπροπρόσωπους: «Θέλω να ανέβω στη σκηνή και να το απολαύσω».

Πριν από το τέλος της συνομιλίας η Ελευθερία Ελευθερίου αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΡΤ και της Universal που ήρθαν σε συμφωνία, ότι για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση μας το κατάλληλο πρόσωπο για τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία του τραγουδιού είναι ο κ. Κωνσταντίνος Ρήγος. «Είναι μεγάλη τιμή που δέχθηκε δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να αναλάβει την ελληνική αποστολή. Πέρυσι ήταν ο υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία του ''Watch my Dance''. Ο κ. Ρήγος είναι γεμάτος ιδέες που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα».

Zougla.gr