Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Γκολ από κόρνερ ύστερα από 28 χρόνια!

Τα καλοχτυπημένα κόρνερ του Γκαρσία, ιδίως από τα δεξιά, συνιστούν μισή ευκαιρία για την ομάδα του.
Μόνο που χθες ο Ουρουγουανός μέσος ανέλαβε να την… ολοκληρώσει, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκαλίνοβιτς.


Ο έμπειρος λατινοαμερικάνος έβαλε τόσο φάλτσο στην μπάλα, ώστε ήταν αδύνατο στην αντίπαλη άμυνα να αντιδράσει. Ακόμη κι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, που είχε τη σχετική ευχέρεια να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα άλλο, εκτός από μια απεγνωσμένη προσπάθεια να υψώσει το δεξί του χέρι.
Ήταν, όμως, τόσο τέλεια η εκτέλεση κόρνερ από τον Γκαρσία, που ήταν πρακτικά αδύνατο να μην καταλήξει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.
Από τον Χρήστο Δημόπουλο (1984) στον Πάμπλο Γκαρσία (2012)...
Ο “Φονιάς”, Χρήστος Δημόπουλος ήταν ο τελευταίος παίκτης του ΠΑΟΚ που είχε πετύχει γκολ με κόρνερ πριν από 28 χρόνια πριν από τον μεγάλο Πάμπλο Γκαρσία που βρήκε χθες το δρόμο προς τα δίκτυα της Κέρκυρας με απευθείας κόρνερ ανοίγοντας το δρόμο προς το θριαμβευτικό 0-4 του Δικεφάλου στο νησί των Φαιάκων!
Ο Χρήστος Δημόπουλος είχε πετύχει δύο γκολ με απευθείας κόρνερ τη σεζόν 1984-85, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα.
Ο “Φονιάς” είχε κάνει το 0-1 με κόρνερ στο διπλό του ΠΑΟΚ με τον Εθνικό με 1-2 στις 07/10/1984 ενώ το τελευταίο του γκολ από κόρνερ το πέτυχε λίγο καιρό μετά στις 02/12/1984 στο 1-1 με τον Ηρακλή στην Τούμπα.
Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 28 χρόνια για να βρει κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα με απευθείας κόρνερ, κάτι το οποίο έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία.
Επίσης γκολ από κόρνερ είχε πετύχει ο Γιώργος Κούδας στις 21/03/1982 σε μία νίκη του Δικεφάλου επί της Καβάλας με 3-1 στην Τούμπα…
Το χθεσινό γκολ του Γκαρσία ήταν το πρώτο που πέτυχε στην καριέρα του με απευθείας κόρνερ και το 6ο του συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Τα πέντε από τα έξι γκολ που έχει βάλει ο Ουρουγουανός στα χρόνια που είναι στο Δικέφαλο είναι από στημένες φάσεις, καθώς έχει τέσσερα τέρματα με απευθείας φάουλ και ένα με απευθείας κόρνερ…
Το μοναδικό γκολ που σημείωσε με σουτ στη ροή του αγώνα, ήταν πέρυσι (8/11/10) εκτός έδρας στο 0-1 με την Καβάλα.
Το χθεσινό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Γκαρσία στο πρωτάθλημα και το δεύτερο επίσημο, καθώς είχε σκοράρει και στο 0-2 με τη Βαλερένγκα στο Όσλο (28/7/11).
protothema